Efoodi blogi

Eestlaste köök

Miks armastame vahemerelist toitu? Sest toidukorrad on ülesehitatud köögiviljade, puuviljade, ürtide, pähklite, ubade ja täiteratoodete ümber. Mõõdukalt piimatooteid, linnuliha, mune ja ka mereande.   Eestlaste lemmiktoitudeks tuleb välja on peam...

23.10.2024 Katrin Kenakaim

Õlikõrvitsaseemneõli - mis see on, miks ma tarbima peaksin?

Tänapäeval on toidu kvaliteet, mitmekesisus, päritolu palju olulisem kui tihtipeale lihtne nimetus. Kuidas, kus, ehtsus, puhtus mõjutab iga tooraine koostist. Enamik, ka sina sööd kõrvitsaseemneid, mis on peamiselt kasvatatud Hiinas. Need kauband...

18.10.2024 Katrin Kenakaim

Õige kõrvitsaseemneõli saab vaid ühest kindlast kõrvitsasordist!

  Steiemark kõrvits, mis imekõrvits see siis on?   Tegemist on kõrvitsaga, mis on spontaane mutatsioon, mille tulemusena tekkisid ilma kestata seemned.   Tänapäeval kasvatatakse seda kõrvitsat peamiselt seemnete ja õli tootmiseks. Steiemark õli...

10.10.2024 Katrin Kenakaim

Õige õlikõrvitsaseemneõli, ole tark tarbija!!

Õige õlikõrvitsaseemneõli - ole tark tarbija! Tasub teada, et rahvusvaheliselt tootjad kasutavad õli tootmiseks valge koorega seemneid, mis annab odavama õli, mille kvaliteet pole õige!   Õlikõrvitsaseemneõli toodetakse Steiemarki õlikõrvitsast ...

10.10.2024 Katrin Kenakaim

Vahemereline kalasupp

Kalasupp 4 inimesele Koostisained: - 8 dl kalapuljongit - 2 meriahvenat - 1 porgand, viilutatud kangideks - 1 kabatšokk, viilutatud kangideks - 1 väike paprika, kuubikuteks - 4 kirsstomatit, neljaks lõigatud - 1 väike porru, viilutatud kangideks...

14.03.2024 Katrin Kenakaim

Carpaccio viigimarjade ja röstitud mandlihelvestega

Koostisained, mõeldud 4 inimesele - ·         4 viigimarja - ·         600 g meriahvena filee - ·         50 g mandlilaaste - ·         2 spl oliiviõli, Kanakis väärisoliivõli - ·         Soola, Pirani sool - ·         pipar - ·         palsamiää...

14.03.2024 Katrin Kenakaim

Vahemereline hõrgutis 4 inimesele

Koostisosad, mida vajad: - 800g meriahvena filee - 11 suur kabatšokk, viilutatud kangideks - 1 varsseller, viilutatud kangideks - 1 paprikas, viilutatud kangideks - 10 musta oliivi, soovitavalt meie mustad oliivid - 2 küüslauguküünt, hakitud - Ol...

14.03.2024 Katrin Kenakaim

Seapekk/rasv meie lemmik

Mis on pildil? Just – kõige ehedam searasv/pekk koos krõbedate kõrnetega.  Kuigi mitte ammu kasutati ka meie taludes kogu seas leiduv pekk, oleme avastanud, et nii mõnegi jaoks on seapekk võõras. Mida noorem inimene seda rohkem tekitab rasv/pekk õ...

23.11.2023 Katrin Kenakaim

Polenta

Polenta? Räägi eesti keeles öeldakse sellepeale. Mis imeasi see siis on? Polenta on pärit Itaaliast ning on maisijhust aeglaselt keetes, hautades ja vahustades tehtud püree. Itaalia toiduvalikus on sellel tähtis koht, pigem küll Põhja-Itaalias. Mi...

19.10.2023 Katrin Kenakaim

Kõrvitsaseemneõli õige värvus

- Kas tead, et kõrvitsaseemne värvus näitab kas tegemist on kvaliteetse õliga, lisaks lõhnale, maitsele ning konsistentsile. - Mida heledam seda kindlam, et õli on segatud päevalille või mõne teise õliga. Mida tumedam värv seda kindlam on, et õ...

06.10.2023 Katrin Kenakaim

Kreeka parim väärisoliivõli Kalamatast

Tundes vaid armastust ja austust oma piirkonna, eriti puha oliivipuu vastu, asustasid perekond Kanakis kaasaegse ja traditsioonilise pereettevõtte, mis tegeleb õlipuu kasvatamisega, tootmisega ning on tänaseks üks tuntumaid oliivõli tootjaid! Kan...

27.09.2023 Katrin Kenakaim

Trühvel

Efood on hetkel suurima valikuga trühvlitoodete maaletooja ning täna lisandus meie valikusse kolm uut trühvlitoodet - Musta trühvli carpaccio - Musta trühvli tolm - Trühvli mix grillile 1999 aastal leiti Istria poolsaarelt suur tohutu trühvel (...

27.09.2023 Katrin Kenakaim

Sloveenia veinid Kogo restoranis, Michelin 2023

KOGO RESTORAN, Michelin Guide 2023 Sloveenia suurepärane saavutus! Istria köögi kaasaegsus - kombineerides koduse ja vana Istria retseptide uued lähenemised ning roogades on tunda ka Itaalia gastronoomilise traditsiooni puudutust. Ja mis peamine ...

26.09.2023 Katrin Kenakaim

suvelõpu turg

Liitu meiega viimasel soojal laupäeval 9.septembril  Mayeri Ärikvartalis ja saadame koos suve uuele ringile. Naudi päeva täis maitsvaid elamusi, hoovimüüki, töötubi ja meelelahutust! - Pirukad, kohv, vein, ja vahemere köögi hõrgutised. - Avasta...

05.09.2023 Katrin Kenakaim

Pull Punt on tegutsemas!

Meile meeldib reisida, meile meeldib seigelda. Oleme aktiivsed ja naudime elu. Tule meie kampa ja uudisena on meie seltskonnas ka fotograaf! Vajuta Pull Pundi logole/pildile ja avasta meid jälle!            

30.08.2023 Katrin Kenakaim

Radenska

Veesommeljee kinnitab, et ükski vesi ei ole maitsetu.   Jah, nüüd enamus veemüüjad väidavad, et just neil on puhtaim vesi aga teades kuidas maakeral veeringe toimib siis ühel hetkel on iga vesi vihmavesi. Kui sajab vihma, läbib vesi erinevaid kiv...

20.01.2023 Katrin Kenakaim

Meie pühade köögist, veinist ja veest

Kui teed meie epoest detsembrikuus tellimuse, milles on vähemalt kaks pudelit veini siis kingime sulle pühadeks ainulaadse mineraalvee Radenska Petanjski, 1 liiter. Pakkumine kehtib kuni 23.12.2022 Meie pere igapäevane toidulaud on aastate jooksu...

01.12.2022 Ragnar Reikop

Sloveenia veinipiirkonnad

Sloveenia veinid Sloveenia on maailma vanima viinapuu kodu ja ammu enne seda aega kui roomlased tutvustasid veinivalmistamist Prantsusmaal, Saksamaal ja Hispaanias ehk veini on Sloveenias valmistatud keltide ja illüüria ajast. Pole ime, et Sloveen...

15.11.2022 Katrin Kenakaim

Martinipäev

Martinovo ehk Jumala St. Toursi Martin († 11. november 397 ) on päev, mil Euroopa riigid meenutavad erinevatel viisidel pühakut , kes andis kerjusele oma mantli, et varjata oma vaesust. Veinifestival  Sloveenias ja Horvaatias on St. Martinit tä...

11.11.2022 Katrin Kenakaim

Oled sa mõelnud kuidas tekkis maailma kihisev vein ehk šampus?

Veini on valmistatud kauha, kihisevat veini samuti aga tõeline vahuvein, mis pole hägune leiutati Prantsusmaal Champagne piirkonnas. Oleme seal ringi uudistanud ning Champagne Avenüül degusteerimisi nautinud. Küllap paljud teavad, et õige kihisev...

31.10.2022 Katrin Kenakaim

Hokkaido gnocchi beebispinati kastmes

Oktoobrikuu põnevad retseptid ehk Hokkaido gnocchi beebispinati kastmes.   Gnocchid, mis polegi tehtud kartulist! Retsept mõeldud kahele täiskasvanule. Gnocchi koostisosad: - 250g Hokkaido kõrvitsat - umbes 300 g valget nisujahu - 1 muna - 30 m...

26.10.2022 Katrin Kenakaim

Vesi on tarkade jook

Aeg ajalt näeme teadlikke tarbijaid kellele igasugune süsivesik on kohutav, vee aluselisus oluline või veiniäpp piibliks. Aeg ajalt kohtame koolitatud koolitajaid kes päheõpitud laused lausuvad ja tarkuste edastamiseks kõige odavamat otsivad. Aeg...

14.10.2022 Katrin Kenakaim

Esimene kõrvitsaseemneõli maailmas

Esimene kõrvitsaseemneõli maailmas Teame, et kõrvitsaseemneõli on hea tervisele ja tihtipeale hellitavalt kutsutud ka “mustaks kullaks” kuid kas sina tead kõrvitsaseemneõli pikast ajaloost? On teada, et kõrvitsad on pärit Kesk-Ameerikast, peamis...

12.10.2022 Katrin Kenakaim

Penina ehk esimene Sloveenia vahuvein

Sloveenia veinid – tundmatud ja eksootilised ning samas nii harjumuspärane ning tuttav. Hea on lisada, et viinamarjakasvatus ning veinivalmistamine on Sloveenias eksisteerinud juba keltide ning illüürlaste ajast, ammu enne seda kui roomlased Prant...

11.10.2022 Katrin Kenakaim

Kõrvitsaroad

Tegelikult me ju ei mõtle sellele, et kõrvits on mari kuid botaanilises mõttes nii on. Eks kõrvits ongi üks krutskeid täis ning seesama imeline päikeseratas püüab pilku alati. KuigI Eestis kasvatakse peamiselt harilikku kõrvitsat, on poodides juba...

29.09.2022 Katrin Kenakaim

Kõrvitsaseemneõli, see ainus ja õige

Kõrvitsakuu on sügiskuu või siis sügiskuud kokku ja teised aastaajad pealekauba. Kõrvitsast saab palju maitsvat ja kõrvits on kasulik. Kõrvitsaseemneõli tervisevaraait ja tea, et kõrvitsaseemneõli valmistatakse õlikõrvitsaseemnetest ja ei ole olem...

29.09.2022 Katrin Kenakaim

Euroopa parim naiskokk ja Sloveenia tooted

Sloveenia saab uhke olla. Kobarite linnas, Hiša Franko perenaine Ana Roš on maailma parimate kokkade edetabelis 9. kohal kinnitades eelmise aasta positsiooni olla TOP 10 hulgas ning tõusis taas parimaks naiskokaks! Best Chef Awards kuulutas parem...

22.09.2022 Katrin Kenakaim

Külmpressitud ekstra neitsioliivõli puhul tea, et

Viimastel nädalatel on mitmeid kordi küsitud, et kas külmpressitud neitsioliivõliga tohib praadida, kas oliivõli on kibe ja mis on üldse oliivõlil puhul oluline.   100% külmpressitud neitsioliivõliga tohib praadida ning korralik extra virgin ehk ...

22.09.2022 Katrin Kenakaim

Vahepala vahemereliselt

Veel mõned päevad hea hinnaga pestot saab kasutada mõnusalt peale pasta ka leiva-saia määrdena. Ei teagi kumba rohkem eelisame aga kobartomatitest pesto on mõnusalt vürtsikas ja roheline basiilikuga mõnusalt juustune.   Koostisained, mida vajad: ...

15.09.2022 Katrin Kenakaim

Risoto kõrvitsaga

Risoto kõrvitsaga on eriti mõnus. Septembris, oktoobris eriti. Sisaldab hunnikus A- vitamiini ja on hea lõuna- või õhtusöök. Lihtne teha. Vajad vaid 250 g Arborio riisi   OSTA SIIT 1 šalottsibul 2 küüslauguküünt 1 dl valget veini (Pino Gris o...

13.09.2022 Katrin Kenakaim

Täidetud baklažaan lihaga ja punase pestoga

Armastame vahemerelist toitu, eelkõige Kreeka, Itaalia traditsioonilisi kööke, mille aluseks on taimsed, täisteratooted, köögiviljad, kaunviljad, puuviljad, seemned, ürdid, vürtsid, õlid, veinid... Ehk kõik see, mis maitseb ning paneb silmad sära...

09.09.2022 Katrin Kenakaim

Bolognese läätsedega

Tead kui tihti küsitakse meilt, et mida uut teil ka on? Seekord on uus Itaalia klassikaline bolognese vegan versioon. Kui lihavabadus rõõmustab taimetoitlasi ja veganeid siis ei tee kellegile paha vähendada halba kolesterooli sisaldust veres. Uus...

08.09.2022 Katrin Kenakaim

Mineraalvesi Radenska Marathon100

Mineraalvesi Radenska on 16.aprillil Marathon100 sponsor ja iga osaleja saab kingituseks Radenska Medium (vähendatud mulliga) rikkaliku mineraalvee pudeli! Tea, et Radenska on hinnatud mineraalvesi kõikide aktiivsete inimeste hulgas üle maailma n...

17.03.2022 Katrin Kenakaim

Spargel, spargeluba

Spargeload maitsevad hästi ja on ka tõhus dieettoit, kuid on täheldatud ka, et spargli söömine ennetab “sõralise” levikut, kaitseb südamehaiguste eest ning tugevdab immuunsüsteemi. Aitab hoida näonahka ilusana ning juuksed muutuvad ilusaks.Rahvata...

17.03.2022 Katrin Kenakaim

Videoretsept- Lillkapsa ahjuroog kõrvitsaseemnetega ja õliga

Lillkapsas bešameliga kõrvitsaseemneõlist Koostis: GEA Štajersko prekmrusko kõrvitsaseemneõli GEA kõrvitsaseemned kg lillkapsast 100 g nisujahu 100 g võid 3 dl piima Ettevalmistus: Pane sool vette. Lõika lillkapsas suuremateks tükkideks ja lõika ...

03.02.2022 Ragnar Reikop

Puutumata valguse poolt

Radgonske Gorice on Sloveenia üks kuulsamaid veinikeldreid. Just siin valmistati esimest korda üle 169 aasta tagasi Sloveenias Peninat ehk klassikalisel meetodil valmistatud vahuveini.  2021 aastal sai veinikeldri vahuvein Rose Brut kõrgeima Plat...

16.07.2021 Ragnar Reikop

Sloveenia veinid, oranž vein ja tumepunane barbera

Punane, valge roosa. Need on veini värvid, eks. Kui aga ütleme, et on olemas sinist,rohelist ja oranži värvi veini? Kusjuures oranž vein on täna täielik trend, on oranž vein siiski olemas juba sajandeid. Maineka veiniajakirja Decanter hinnangul m...

08.04.2021 Katrin Kenakaim

Loosimised ja mängud

VÕIDA, LAIGI JA JAGA ehk erinevad loosimismängud või hoopis KINGITUS, AUHIND ehk võida auhind, mis loositakse välja kõigi vastajate vahel, millalgi… - Auhinnaks suurepärane toode ning selleks, et osaleda loosis JAGA, LAIGI LEHTE JA VÕIDA Erinev...

26.01.2021 Katrin Kenakaim

Tervisepomm, lihtne ja maitsev

Oplalaaa, milline lihtne, maitsev, mineraalide- ja vitamiiniderikas tervisepomm ise tehtud hästi tehtud. Ikka südamest Vajad: 2 spl mett, 120ml puhast vett, värsket ingveri (umbes 5cm jupp) 120ml Natureta sidrunimahla, mineraalvett Radenska koo...

21.01.2021 Katrin Kenakaim

„Kui pole vett, joo lihtsalt veini“

Üks imeline lugu läbi ajaloo, milles on täna ka meil võimalus olla osaline. Veiniaja lood, mis on tuntud väga iidsetest aegadest ning õigetele veiniasjatundjatele tuntud ja hinnatud. Lood, mida on täna oluline säilitada, hoida traditsioone, täiend...

06.01.2021 Katrin Kenakaim

Oraketa! Tõeline vitamiinirakett ja energiajook.

Rikkaliku mineraalsusega mineraalvesi Radenska on tuntud kogu maailmas. Magneesium, kaltsium, kaalium, räni, naatrium parimas vahekorras ning loodusliku mulli sisaldus on just see, mille tõttu Radenska mineraalvesi on lausa kahel korral maailma pa...

29.12.2020 Katrin Kenakaim

Aprikoosiseemneõli - kingitus looduselt!

Aprikoosiseemnetest pressitud õli sarnaneb kõige enam inimese nahas tekkiva rasuga ning ei tasu imestada, et õli sobib ideaalselt kuivale ja tundlikule nahale. Leevendab sügelevat, lõhenenud, haavalist ja valutavat nahka ning aitab naha kiiret par...

26.11.2020 Katrin Kenakaim

Vein trühvliga, parim vein trühvliga

Retsepte trühvliroogade valmistamiseks on saadaval üsna suur valik kuid tihtipeale pakkudes luksuslikku rooga, tekib küsimus – millist veini pakkuda? Ilma veinita pole vahemereline söögikord mõeldav. Seesama viinamarjajook ehk veini kasulikku mõj...

25.11.2020 Katrin Kenakaim

Trühvel on seen ja mitte komm

Küllap ei mõeldagi poodidest ostetud trühvlikomme maiustades, et need kommid on kaugel tegelikest trühvlitest. Ainus, mis seob on ehk kuju ja teadmine, et saab trühvlikomme ka eheda trühvliga maitsestada – kuid sellisel juhul maksaks trühvlikommid...

25.11.2020 Katrin Kenakaim

Millist soola kasutad sina?

 "Sool on sool" on üldlevinud arvamus. Valget värvi ja vahel jämedam ning teinekord täitsa peen. Maitseb soolaselt ning talvel saab jäätunud pinda sulatada. On olemas jodeeritud sool ja meresool. Himaalaja sool on samuti tuttav.  Ometi võib ühe ...

11.11.2020 Katrin Kenakaim

Igapäevane maitseaine - SOOL!

Mis imeasi see sool on, mida tarbime igapäev kas nähtavalt või nähtamatult? Sool on maitseaine, mida leiab iga eestlase laua pealt. Kuid ikka ja jälle kasutatakse seda kui lihtsalt soola toiduvalmistamisel ning unustatakse ära kasulikud omadused....

04.11.2020 Maarja Suigusaar

Radenska on tippsportlaste mineraalvesi

Radenska on tegija tippspordis Aga kuidas? On teada, et sportimise ajal, tänu intensiivsele higistamisele on organismis soolade kaotus üsna suur. Selleks on aktiivsele, sportivale inimesele äärmiselt vajalik mineraalide vajadus ning Radenska on s...

27.07.2020 Katrin Kenakaim

Alles eile öeldi,

  et me mitte ei müü häid tooteid vaid harime toidumaailma suures mängus, kus selgitame välja vastused ja saladused.   Kes me oleme?   Väga paljud teavad-tunnevad meid Pull Pundina. Just – juba üle 12 aasta oleme vedanud pullpundina seiklejaid mö...

21.07.2020 Katrin Kenakaim

Kuuma nädalavahetuse lõuna soovitus!

Hea toidu võti on alati värske ja õige tooraine ning selle oskulikust käsitlemisest saavutatud maitsete koosluse nautimine. Pakume välja ühe lihtsa, tervisliku, maitseka ja taskukohase suvise nädalavahetuse lõunasöögi milles saad kasutada meie too...

27.06.2020 Ragnar Reikop

Mineraalvesi Radenska ja Fructal osales jooksumaratonil!

13.juunil, laupäeval toimus Eesti esimene eriolukorrajärgne jooksumaraton! Ühtlasi tähistas Marathon100 vedaja Janek Oblikas oma 100. maratoni läbimist. Tubli!   Suurepärane ilm ei halastanud aga jooksjatele ning seda magusam on ju iga osaleja os...

19.06.2020 katrin@efood.ee

Naatrium

Radenska sisaldab naatriumi ning naatriumi on meil vaja eelkõige normaalse veevahetuse tagamiseks vere- ja koerakkude vahel, happe-tasakaalu säilitamisel organismis, närviimpulsside edasikandmisel, lihaskontraktsioonide tagamiseks. Mineraalvesi ...

16.05.2020 katrin@efood.ee

Magneesium

Radenska on magneesiumirikas mineraalvesi!   Magneesium on eluliselt tähtis tervisele ja heaolule. Magneesiumi toidulisand on kasulik eriti kiirel ja stressirikkal eluetapil, eakatele ja neile, kel esineb lihaspingeid või jalakrampe. Magneesiumi...

15.05.2020 katrin@efood.ee

Kaltsium

Radenska on kaltsiumirikas mineraalvesi! Lihaste krambid, kalduvus osteoporoosile, luude pehmumine, kergesti lagunevad hambad, katkevad juuksed, teinekord südamekloppimine ja käte-jalgade tuimus… see kõik on märk kaltsiumipuudusest!   Kaltsiumi...

14.05.2020 katrin@efood.ee

Räni

Radenska on ränirikas mineraalvesi ❤️❤️❤️ Juuksed tuhmid, küüned haprad. Ohatis, seedeprobleem, tselluliit, kortsud – kõik need on varmad tekkima kui sul räni puudus! Me vajame igapäevaselt hinnanguliselt 40mg! Räni on tähtis mineraalaine ja on o...

13.05.2020 katrin@efood.ee

Trühvel, kullas kallim seen

On ikka hea küll... eheda trühvli armastajad, see on teile!!!!! Parimat ja värskemat trühvlit mujalt ei saa. Täna saab degusteerida ja varsti on saadaval ka meie valikus #trühvel #istriagold #efoodee #kuld #nauding #gurmee https://efood.ee/et/c/...

11.05.2020 katrin@efood.ee

Kaalium

Radenska on kaaliumirikas mineraalvesi! Vererõhutõus, naatriumi peetus. Üldine nõrkus, unetus, südamerütmihäired, lihaskrambid ja vinnilööve noorukitel ja kuiv nahk eakamatel – see kõik on märk, et vajad kaaliumi. Kaaliumi ööpäevane vajadus täisk...

06.05.2020 katrin@efood.ee

Head aega Pull Punt ja tere eFood.ee!

Head aega Pull Punt ja tere eFood.ee! Milline hetk on parim ja pullpundilikum kui Volbriööl, lõkke ümber tantsides anda tuult tiibadesse eFoodile! Homme 1.mail alustab eFood.ee oma pikka ja toredat teekonda. Pull Punt jääb oma liistude juurde ni...

30.04.2020 katrin@efood.ee

Try positive, stay negative

Try positive, stay negative - meie eriolukorra slogan!  Meie tootesortiment on muutumas! Me kõik vajame rohkelt värsket ja vitamiiniderikast toitu! Oleme püüdnud oma teadmised, oskused, kogemused ja head ideed selleks rakendada. Mitmeid nädalaid ...

09.04.2020 katrin@efood.ee

Oliivõli pettused

Meil on hea meel, et üha rohkem leiab oliivõli tee meie toidulauale, kuid kahjuks on oliivõlid tooted, mida kiputakse enim võltsima. Mis see tähendab ja miks? Eelkõige ikka selleks, et toode muuta odavamaks, muuta säilimise tähtaega ja ka maits...

11.03.2020 katrin@efood.ee

Peedista peediga!

Peedista mind julgelt peediga ... sest punapeet aitab võidelda nakkuste ja haigustega! Peedis on rohkelt beetakaroteeni ja C-vitamiini, mis aitavad võidelda nakkuste ja haigustega. Lisaks sisaldavad peedid ka B6 vitamiini, foolhapet, kaltsiumi, ...

27.02.2020 katrin@efood.ee

VinaKoperi veinikeldri õhtu!

20. veebruar on see päev, mil esmakordselt külastas päikselisest Sloveeniast, VinaKoperi esindaja.   Kaunis päikseline päev andis energiat juurde ning küllap tänu heade mõtetega kujunes õhtust üks tore meeleolukas koosviibimine. Lisaks meeldivale ...

20.02.2020 katrin@efood.ee

Suveks trimmi Roll Studio kinkekaartidega!

SUVEKS TRIMMI! Osta, võida ja naudi!   Kui oled ostnud ajavahemikul 6.-27. veebruar ükskõik millisest poest vähemalt 1(üks) ükskõik, millist Radenska mineraalvett ning edastad aadressile inf@efood.ee ostutšeki ja osaledki loosimisel.  Osta, võida...

03.02.2020 katrin@efood.ee

Lust, lust ja veelkord lust!

Ohoo! Lust, lust ja veelkord lust!   Maitsev. Värske. Mitmekülgne. Mahlakas. Tummine. Lust - armastatud kobartomat. Lust - armastatud kobatomatipüree. Lust- maitsvam, puhtaim ja ehedaim tomatisort. Need tomatid on tunnustatud Euroopas oma aroomi j...

01.02.2020 katrin@efood.ee

Serveeri vett õigesti!

Me sööme silmadega. Kiirustades, kiirsööki haarates ja just niisama käigu pealt süües teeme tegelikult „karuteene“ vaid iseendale.  Ka kõige lihtsam toit maitseb kaunilt kaetud lauas hoopis paremini, silmadega anname signaali oma organismile, et ...

19.01.2020 katrin@efood.ee

Mustuse surma pole keegi surnud

Kas käisid jõululaadal, suvel mõnel väljanäitusel? Tänavaüritusel? Oled mekkinud ja suhu pistnud, mida hoogsalt degusteerimiseks pakutakse?   Ühest topsist võtad proovilusikaga/pulgaga ja suhu see lusikas rändab. Järgmist topsi ründad sama lusika...

08.01.2020 katrin@efood.ee

Magushapud paprikad

Magushapud paprikad sealiha ja krõbedate ahjukartulitega. Ikka meilt küsitakse kuidas ühte või teist toiduainet kasutada.  Veiniäädikas on üks nendest toodetest millega peale salati maitsestamise ei osata suurt miskit peale hakata.  Meie kasutam...

05.01.2020 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Uluk ja veinivalik

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga. Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne!  Uluk ja ve...

20.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Trühvlid

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga. Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne! Trühvlid ja...

19.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Pasta!

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga.Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne! Pastaroad, r...

15.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Juustuvalik ja vein!

Juustuvalik ja vein! Küllap paljude jaoks on juustu ja veini kombinatsioon alati see õige kuid kui ainuüksi mõeldes, et maailmas on mitmeid tuhandeid juustusorte siis küllap see niisama lihtne siiski pole. Lisaks on levinud arvamus, et veini ja...

13.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Magustoit!

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga.Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne! Magustoit eh...

10.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Punane liha

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga. Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne! Punane liha...

08.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Valge liha!

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga. Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne!  Valge liha...

07.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Salatid ja köögiviljad!

Salatid ja köögiviljad peolaual, milline vein sobib? Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne!  Värsked salatid, köögiviljad on leidnud üha rohkem koha ...

06.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Kalaroad!

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga. Kalaroad, mereannid - appi! Mida pakkuda kõrvale? Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna...

05.12.2019 katrin@efood.ee

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Vahuvein

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga. Alusta pidu vahuveiniga – sest vahuvein äratab isu ja valmistab ette maitsemeeli. Parimaks on suupisteid ühildada kerge, värske kuiva veiniga.   ...

03.12.2019 katrin@efood.ee

Kõrvitsaseemneõli „ema ja isa“ maailmas

Traditsioon, kõrvitsaseemneõli  Maailmas, esimene kõrvitsaseemneõli nägi ilmavalgust aastal 1750, kui Štajerskas ehitati esimene kõrvitsaseemnepress ja alates sellest ajast on Sloveenia uhke oma kõrvitsaseemneõli üle. Gea õlitehas sai originaalr...

12.11.2019 katrin@efood.ee

Reikopi lasanje

Kuidas nullist teha üks vürtsikas Reikopi lasanje.    Mõned päevad tagasi toimus  meil PullPundis veiniõhtu. Üks külalistest, Marko kirjutas mulle järgmine päev ja saatis pildi itaalia päritolu belshamelkastme pulbripakist küsides ega meilt seda s...

09.11.2019 katrin@efood.ee

Kõrvitsaseemneõli plekid riietel?

Kõrvitsaseemneõli on tumerohelise värvusega ja kui juhtub, et tilgutad laudlinale, riietele siis parim on koheselt plekk pesta. Kuivanud kõrvitsaseemneõli plekk võib olla üsna kangekaelne ning päris raske on riietelt seda eemaldada. Kuid on lihts...

20.10.2019 katrin@efood.ee

Kõrvitsa latte

Millal siis veel kui mitte kõrvitsakuul ja hommikul end hellitada ühe väärt kohviga. Ja tea, et just kõrvits muudab kohvi sametiseks ja vürtsid sobivad ideaalselt kohviga. Kui õues on loodus end riietanud kauniks, värviliseks siis meie enesetunde...

19.10.2019 katrin@efood.ee

Külmpress kõrvitsaseemneõli ?!

Kas teil külmpressitud kõrvitsaseemneõli on? Seda küsimust küsitakse ja kui teile vastatakse jah – siis tegelikult ei räägita kogu tõde.  Kõrvitsaseemneõli, mida toodetakse vastavalt nõuetele ja ametlikele spetsifikatsioonidele siis õige kõrvits...

17.10.2019 katrin@efood.ee

Kvaliteedimärgid toitudel

Poes tooteid valides teame, et pääsukesemärk (tunnustatud Eesti maitse)näitab, et põhitooraine pärineb Eestist, ristikumärk kõrgemat kvaliteeti, Eesti parim toiduaine aga uut Eesti toodet, mis on läbinud oma tootegrupi aastakonkursi. Euroopas v...

16.10.2019 katrin@efood.ee

Kõrvits ja ajalugu

Arvatakse, et kõrvits on pärit Põhja-Ameerikast. Just Mehhikost on leitud seemneid, mis pärinevad 7000-5000 eKr. Viiteid kõrvitsale pärinevad veel paljudest erinevatest sajandidtest ning nimi pärineb eelkõige kreeka keelest  pepon ehk „suur melon...

15.10.2019 katrin@efood.ee

Erinevad joogiveed

Vesi on elu ning ilma veeta inimesed hakkama ei saa. Veed liigitatakse:   - Allikavesi - Arteesia vesi - Kaevuvesi - Vihmavesi - Jäämäe vesi - Liustiku vesi - Süvamere vesi  Allikavesi Väga paljud pudelivee tootjat väidavad, et nende vesi päri...

15.10.2019 katrin@efood.ee

Vein ja mineraalvesi

Iga tarbitud alkoholikoguse kõrvale joo vähemalt klaas vett, et oleks hea sul kui teistel. Kuid mitte ainult… Sobitame roogade kõrvale head veini ja sama oluline on kõrvale võtta vett, mis sobib nii veini kui toiduga. Alati on punase ja valge ...

11.10.2019 katrin@efood.ee

Mineraalvee maitse ja mineraalsus

Mineraalvee maitse ja sisalduse määravad mineraalvees sisalduvad mineraalid ning nende omavaheline vahekord. Mineraalvetesid hinnatakse eelkõige lahustunud mineraalainete sisalduse mg/l kohta. Jälgi, mis on sinu mineraalvee pudelile märgitud s...

10.10.2019 katrin@efood.ee

Mineraalvee õige temperatuur

Sajandeid on joodud vett otse allikast looduslikul temperatuuril. Enamiku maa-aluste veinikeldrite temperatuur on 13 kraadi siis on loomulik, et ka 1 kraadi võrra veinitemperatuuri muutust võib muuta maitse oluliselt. Kui omakorda muuta kõikide...

08.10.2019 katrin@efood.ee

Õigest kõrvitsaseemneõlist

Kõrvitsaseemneõli on unikaalne – saab kasutada erinevate roogade valmistamisel, kasutada ihuhoolduses kui ka juua „ravi“ eesmärgil. Kõrvitsaseemneõli saadakse taimsest massist ning tasub teada, et kõrvitsaseemneid peab röstima kergelt, et saada s...

08.10.2019 katrin@efood.ee

Mineraalvee põhimõisted

Teatud haruldased geoloogilised tingimused loovad looduslikku mulliga (gaseeritud) vett. Peamiselt võib sellist mullivee (karboniseerumine) seostada vulkaanilise aktiivsusega, vulkaanilisest kihist pärit veega.  Loodusliku mulliga mineraalveed ...

06.10.2019 katrin@efood.ee

Hooli oma lemmikust, kõrvitsaseemneõli

Meie kõrvitsaseemneõli pole mitte ainult maitsev vaid sellel on positiivne mõju tervisele. Ja mitte ainult! Sama kehtib ka neljajalgsete sõprade kohta. Kõrvitsaseemneõlil on koertele positiivne mõju kui enamikel teistel õlidel. Miks on originaa...

03.10.2019 katrin@efood.ee

Vähem rasva, rohkem muskleid

Kliinilised uuringud Radenska Klassik mineraalvee kohta on olnud väga head!    On teada fakt, et see mineraalvesi on väga hea kaltsiumi,magneesiumi, naatriumi, kaaliumi ja klooridide allikas. Läbiviidud veeuuringud arstiteaduskonna ekspertide pool...

01.09.2019 katrin@efood.ee

Röstitud paprika

Parimatest parim on ahjus röstitud paprika. See mõnus suutäis külmal talvel...mmmm, toob soojad suvemeenutused meie toidulauale. Kui sa ise hoidistamisega tegeleda ei saa, siis tea, et meil on juba purki pandud parimate kokkade poolt, otse vaheme...

01.09.2019 katrin@efood.ee

Moussaka

Moussaka ehk mirjukirju maailm   Võta kuidas tahad aga samavõrd kui kihiline on seesama vormiroog on ka arvamused moussaka ümber. Kes kirjutab ja ütleb, et õige moussaka kreekas on ainult loomaliha hakklihast, kes aga väidab kindlalt, et kreekas ...

29.08.2019 katrin@efood.ee