Tundes vaid armastust ja austust oma piirkonna, eriti puha oliivipuu vastu, asustasid perekond Kanakis kaasaegse ja traditsioonilise pereettevõtte, mis tegeleb õlipuu kasvatamisega, tootmisega ning on tänaseks üks tuntumaid oliivõli tootjaid!
Kanakis teab ja oskab kasutada ära Kalamata piirkonna unikaalseid pinnase ja kliimatingimusi, kombineerides keskkonnasõbralikkust ja sertifitseerimiskontrolle on Kanakis oma ala liider, eksportides tooteid enam kui 30 riiki üle maakera.
Meil on heameel, et jagame Kanakis visiooni ning oleme nõus, et iga inimene kogu planeedil peaks maitsma vähemalt ühe tilga head ja ehedat parimat oliivõli, õppima tundma selle kasulikke omadusi ning seeläbi toetame Kanakis farmi rajatisi, investeerimisi ja aitame koolitada ka personali.
Külmpressitud oliivõli on kaubamärk, mida tasub teada – õli, mis ei ole kibe ja milles on palju kasulikke aineid, mis teevad temast parima meie organismile!
Kvaliteetse külmpressitud neitsioliivõli ehk nagu nüüd tuleb öelda – väärisoliivõli – sobib kasutamiseks nii praadimisel, küpsetamisel, külmtarvitamisel kui ka kosmeetikas.
Miks tasub valida kodufarmi külmpressitud, kontrollitud ja sertifitseeritud õli? Nii nagu ikka, kodune armastus ja süda ning lähenemine loovad tootest parima õli, et tulemus oleks parim. Õli, mida on töödeldud võimalikult vähe, et säiliksid kõige enam väärtuslikku.
Eelmine nädal käis meil külas naisterahvas, kes oli veendunud, et oliivõlist tulebki kõik eemaldada ning õli peab olema peaaegu valget värvi – vaid siis kõlbab õli meie söögilauale. Miks ja kuidas sellised arusaama tekivad ☹ Oliivõli sobib kuumutamiseks kuni 210 kraadi.
Tead, et vahemere made elanike vähest haigestumist tõsisematesse haigustesse ja ka pikka eluiga seostatakse teatud toitudega, mille seas on oliivid ja oliivõli!
Oliivide ja õli tervisele kasulikud omadused on tingitud headest monoküllastatud rasvhapetest ja rikkalikust antioksüdantide sisaldusest. Väike peotäis olive päevas või oliivõli kasutamine on äärmiselt kasulik südame tervisele tänu mitmesugustele ühenditele, mis aitavad alandada kolesteroolitaset ja ennetavad trombide teket.
Oliivõli ja oliivid sisaldavad erilisi monoküllastumata rasvu, millel arvatakse olevat vähi, eelkõige rinnavähi vastane time ning fenoole, mis usutavasti pakuvad kaitset soolevähi eest. Oliivõlis sisalduv monoküllastumata rasvad võivad leevendada põletikke, sh reumatoidartriiti ja astmat (kasutatud kirjandus Vitamiinide ja mineraalainete käsiraamat, imelised toidud tervise toetamiseks)
Kanakis oliivõli on uues kuues ehk pakend on muutunud!