Vee serveerimise temperatuur – kuidas see maitseid mõjutab
08.10.2019

Sajandeid on inimesed joonud vett otse allikast, looduslikul temperatuuril. Tänapäeval saab vee maitseelamust veelgi täiustada, jälgides temperatuuri ja mullisust.
Vee ja veini temperatuur
-
Enamiku maa-aluste veinikeldrite temperatuur on umbes 13°C.
-
Isegi 1°C erinevus võib muuta veini ja vee maitse tajumist oluliselt.
-
Mullidega vesi: külm vesi vähendab maitseerinevuste tajumist, soojem vesi toob maitse nüansid paremini esile.
Soovitatavad serveerimistemperatuurid (Finewaters soovitus)
-
Still (mullivaba) – 12°C
-
Light (vähesed mullid) – 14°C
-
Classic (tugevamad mullid) – 16°C
Temperatuuriga mängides saab vett paremini siduda toiduga, luues harmoonilise maitseelamuse.