Õige õlikõrvitsaseemneõli - ole tark tarbija!
Tasub teada, et rahvusvaheliselt tootjad kasutavad õli tootmiseks valge koorega seemneid, mis annab odavama õli, mille kvaliteet pole õige!
Õlikõrvitsaseemneõli toodetakse Steiemarki õlikõrvitsast ( cucurbita pepo styriaca).
Tasub teada, et ei ole olemas külmpressitud ega kuumpressitud õlikõrvitsaseemneõli. Kui seda väidetakse, pole tegemist õige õliga!
Õlikõrvitsaseemneõli on tumeroheline, mis õhukese kihina annab erinevaid värvitoone, mis on optiline nähtus mida kutsutakse dikromatismiks.
Õlikõrvitsaseemneõli on intensiivse pähklise maitsega ning rikas polüküllastamata rasvhapete poolest.
Õlikõrvitsaseemneõli ei tohi olla mõru, see tähendab sellisel juhul, et kõrvitsaseemneõli on pruunistatud.
Õlikõrvitsaseemneõli ei tohi olla segatud päevalilleõliga.
Õlikõrvitsaseemneõli peab olema õige paksusega, ei liiga vedel ega liiga paks.
Gea Štajerska Prekmurje õlikõrvitsaseemneõli on üks vähestest maailmas, mis on toodetud originaalretsepti järgi ning tootjale on omistatud see õigus. Õlilpudelil on näha ka geograafiline tähistus, mis annab garantii, et tegemist on parima kvaliteediga.
Hea hinnaga must kuld! https://efood.ee/et/c/korvitsaseemneolid