Müüt külmpressitud oliiviõliga praadimise kohta

Kuidas küll tahaks kohtuda selle inimesega, kes suutis lahti lasta müüdi, mis siiani nagu näts kinni on kleepunud.
Iga päev kohtab inimesi, kes mantrat loevad:
„Oliiviõliga ei tohi praadida, läheb suitsema, muutub kahjulikuks, raske seedida, liiga kallis, kuumutamiseks ei sobi...”
Tegelikkus? Külmpressitud extra virgin ehk väärisoliiviõli sobib väga hästi praadimiseks ja hautamiseks. Ja on üks tervislikumaid valikuid üldse.
Vahemere rahvad on sajandeid pannil just oliiviõli kasutanud ja imelik küll – südamehaiguste risk on väiksem, mitte suurem.
Suitsemispunkt? 160–190 °C. Kui sa kodus praadides pannil üle 170 °C saad, siis pigem valmistad raketikütust kui õhtusööki.
„Kuumutades muutub kahjulikuks!” – kui seda kuuled, tuleta meelde, et just oliiviõlis leiduvad antioksüdandid teevad selle kuumuskindlaks.
Ole mõistlik – ekstra külmpressitud oliiviõli on üks kuumuskindlamaid ja tervislikumaid õlisid praadimiseks.
Kui aga müüte usud, jäta pudel kappi tolmuma.
Meie praeme, sööme ja naudime – ilma kolesterooli draamata.