Kirjeldus: Fleur de Sel on saadud mereveest ning eristub tavalisest meresoolast oma kristallide poolest, mida on väga raske saavutada. Sool, mis on puhta maisega ning ei oma isegi õrnalt kibedat maitset. Kokad peavad Fleur de Sel soola maailma kuninglikuks soolaks. Imeline viimistlussool.
Fleur de Sel on imeline tervisele oma maitse kui mineraalirikkuse poolest.
Koostis: Fleur de Sel meresool 100%
Päritolu: Euroopa, Sečovlje Salina Natura park, Vahemere piirkonna ainus ja viimane säilinud käsitsi soolatootja
Mineraalidest (kokku 84 erineva mineraalaine ja mikroelemendi).Allergeenid puuduvad. Ei sisalda: maitsetugevdajaid, kunstlikke lõhna- ja maitseaineid, kunstlikke värve, säilitusaineid. Fleur de Sel (soolapärl) on puhtaim, mineraalirikkaim ja kvaliteetseim meresool. Fleur de Sel ei ole maitselt soolane sool vaid väga mineraalirikas meresool ning imeline viimistlussool.
Kuidas ja kus kasutada soolapärleid?
Fleur de Sel Piran on maailmas tipprestoranide ja peakokkade hinnatuim viimistlussool. Just see sool täiustab salateid, carpacciosid, mereandide hõrgutisi ja muid kulinaarseid meistriteoseid. Jamie Oliveri hinnangul on ainult Pirani Fleur de Sel, mis toob toidus esile maitseid, mis loovad imelisi maitseelamusi. Fleur de Sel soolakristall on delikaatne ja sulab suus ning üks võimalus on Piran Fleur de Sel kasutada:
- kommid
- magusad desserdid (karamellised)
- Creme brulee
- kalaroad
- salatid
- liharoad
- puuviljad
- köögiviljad
Soola suur niiskusesisaldus aitab maitsemeeltel mõnusalt mõjuda, põhjustades seeläbi intensiivsema roa maitsekoosluse. Kasuta vahetult enne toiduserveerimist ja ära kasuta küpsetamiseks, keetmiseks, konserveerimiseks, marinaadides sest kõrged temperatuurid põhjustavad soolalille kristallide kiirest sulamist ning soola unikaalne maitse kaob. Fleur de Sel on viimistlussool!
Säilitamine: Fleur de seli hoiustamine kaanega klaasist või portselanist anumas (st purgis).
Hoida jahedas ja kuivas kohas. Soolal ei ole säilimistähtaega.
Miks Pirani sool?
Piran sool on Euroopa parimaks hinnatud sool. Puhtaim, mineraalirikkaim meresool, mida valmistatakse käsitsi 700 aastase traditsiooni järgi. Ainus ja viimane tootja Vahemerelises piirkonnas ehk Pirani sool ainus sool Euroopas mida toodetakse käsitsi. Kasutades traditsioonilist Vahemerele omast soolakoristamise meetodit saadakse Piranist väga mineraaliderikas meresoola, mis rikastab igat toitu ja on inimorganismile parim sool! Pirani soolaväljadel on oma tähtis osa ökosüsteemile ja looduskaitsele, see on ajalooline kooslus Sloveenias, Istrias.
Fleur de sel (prantsuse keeles "soolalill" ) või flor de sal (portugali, hispaania ja katalaani keeles ka "soolapärl/lill") on meresool, mis moodustub õrna ja õhukesena , aurustumisel merevee pinnale tekkival koorel. Fleur de sel'i saab koguda ainult siis, kui päev on väga päikeseline, kuiv ja aeglase, ühtlase tuulega. Kasutades spetsiaalset võrgukulpi ja olles väga ettevaatlik, et neid mitte segada alumise kristallikihiga või neid kahjustada, koristavad soolatootjad Fleur de sel'i "õisi". Keerulise tekkimise laadi tõttu toodetakse Fleur de sel'i väikestes kogustes.
Iga soolaväli toodab ainult umbes ühe kilo päevas, aastas 30-45 korda. Selle vähese koguse töömahuka koristamisviisi tõttu on Fleur de sel sooladest kõige kallim. Fleur de sel'i on kogutud juba iidsetest aegadest, ehkki seda algselt kasutati traditsiooniliselt puhastusvahendi- ja ravisalvina. Nüüd kasutatakse seda toidu maitsestamiseks ja kaunistamiseks viimistlussoolana. See nimi tuleneb soolakoores olevate kristallide lilletaolistest mustritest.
Fleur de sel soola kasutatakse gurmee köökides ja tipprestoranides ning on rahvusköökides asendamatu maitseaine, maitse on harmooniline ja väga rikkalik. Piran Fleur de sel kvaliteet ületab isegi hinnatud Prantsuse sordi Fleur de sel.
Vahemerelises kinkekarbis punane magusamapoolne vein
Valge, vahemereline kinkekarp ja hea kuiv Refošk on suurepärane kingitus kõigile vahemerelise köögi nautijale
Soliidne, musta värvi kinkekarp ja hea kuiv Refošk on suurepärane kingitus kõigile vahemerelise köögi nautijale
Kinkekomplekt "Merlot" singiga, juustuga, chutneyga ja viigimarjamoosiga.