Viinamari: Tannat (standused Debeli rtič, Baredi, Istria poolsaarel)
Saagikoristus: eranditult käsitsi korje septembri lõpus
Aasta: 2020
Töötlemine: viinamarju leotatakse 10–14 päeva temperatuuril 23–27 °C. Pärast pressimist ja bioloogilist hapetustamist laagerdub vein 12 kuud suurtes tammevaatides
Päritolu: Lõuna-Sloveenia, kaitstud päritolunimetusega punane vein
Alkoholisisaldus: 15,5%, kuiv
Pakend: klaaspudel, kork. Kastis 6 pudelit
Värvus: seda veini kaunistab sügav rubiinvärv lillade varjunditega
Aroom: intensiivne, vaheldusrikas ja meenutab värskeid punaseid puuvilju, kirsse, maasikaid ja ploome. Puidust vaadi laagerdumisnoodid on diskreetsed mis lisavad õrna tumeda šokolaadi ja vanilje nooti
Maitse: iseloomulikud tanniinid on kontsentreeritud, kuid siledad ja sametised Korduvad puuviljased lõhnatajud, kus domineerivad kirsid ja ploomid. Järelmaitse on pikem, mõnusalt magus, õrna burboon-vanilje noodiga
Serveerida: temperatuuril 14-16C, punase veini pokaal. Vajab dekanteerimist, avada pudel paar tundi enne pokaali kallamist
Soovitame: punase liha, vürtsiste kastmete ja kauaküpsenud juustu kõrvale
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Tannat on punase veini viinamarjasort, mida on ajalooliselt kasvatatud Edela-Prantsusmaal Madirani ja mis on praegu üks silmapaistvamaid viinamarju Uruguays, kus seda peetakse "rahvuslikuks viinamarjaks"
- Tõeline üllatus. Tannat ka Sloveenias!
- Parim tugev vein, mida harva on saada.
- Hea ja ainulaadne vein, mõnus väga tummine vein.