Viinamari: Tannat (standused Debeli rtič, Baredi, Istria poolsaarel)
Saagikoristus: eranditult käsitsi korje septembri lõpus
Aasta: 2020
Töötlemine: viinamarju leotatakse 10–14 päeva temperatuuril 23–27 °C. Pärast pressimist ja bioloogilist hapetustamist laagerdub vein 12 kuud suurtes tammevaatides
Päritolu: Lõuna-Sloveenia, kaitstud päritolunimetusega punane vein
Alkoholisisaldus: 15,5%, kuiv
Pakend: klaaspudel, kork. Kastis 6 pudelit
Värvus: seda veini kaunistab sügav rubiinvärv lillade varjunditega
Aroom: intensiivne, vaheldusrikas ja meenutab värskeid punaseid puuvilju, kirsse, maasikaid ja ploome. Puidust vaadi laagerdumisnoodid on diskreetsed mis lisavad õrna tumeda šokolaadi ja vanilje nooti
Maitse: iseloomulikud tanniinid on kontsentreeritud, kuid siledad ja sametised Korduvad puuviljased lõhnatajud, kus domineerivad kirsid ja ploomid. Järelmaitse on pikem, mõnusalt magus, õrna burboon-vanilje noodiga
Serveerida: temperatuuril 14-16C, punase veini pokaal. Vajab dekanteerimist, avada pudel paar tundi enne pokaali kallamist
Soovitame: punase liha, vürtsiste kastmete ja kauaküpsenud juustu kõrvale
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Tannat on punase veini viinamarjasort, mida on ajalooliselt kasvatatud Edela-Prantsusmaal Madirani ja mis on praegu üks silmapaistvamaid viinamarju Uruguays, kus seda peetakse "rahvuslikuks viinamarjaks"
- Tõeline üllatus. Tannat ka Sloveenias!
- Parim tugev vein, mida harva on saada.
- Hea ja ainulaadne vein, mõnus väga tummine vein.
Rikkalik, tanniinine ja täidlane kuiv, mitme marja punane vein
Rikkalik, tanniinidega põimunud kuiv punane vein
Punaste veinide kuningas, puuviljane ja täiuslik kuiv punane vein
Luksuslik nummerdatud ja limiteeritud täidlaselt rikkalik punane kuiv vein
Kalliskivi romaan sinu klaasis, tippseeria Refošk, kuiv punane vein