Carpaccio viigimarjade ja röstitud mandlihelvestega

14.03.2024
Carpaccio viigimarjade ja röstitud mandlihelvestega

Koostisained, mõeldud 4 inimesele

  • ·         4 viigimarja
  • ·         600 g meriahvena filee
  • ·         50 g mandlilaaste
  • ·         2 spl oliiviõli, Kanakis väärisoliivõli
  • ·         Soola, Pirani sool
  • ·         pipar
  • ·         palsamiäädikas, Kanakis
  • ·         rosmariin
  • ·         parmesan

Valmistamine: umbes 30 minutit

1. Mähi meriahvenafilee toidukilesse ja aseta umbes 30 minutiks sügavkülma. Nii on filee võimalikult õhukeseks viilutamine lihtsam.

2. Rösti mandlilaastud kergelt pannil, kuni need muutuvad kuldpruuniks, ja tõsta tulelt. Kui mandlid on veel soojad, lisa oliiviõli, palsamiäädikas, rosmariinilehed, sool ja pipar ning sega korralikult läbi. Lase kastmel jahtuda.

3. Pese viigimarjad ja kuivata köögirätikuga. Lõika viiludeks.

4. Võta meriahvenafilee sügavkülmast välja, keera lahti ja viiluta proscuitto noa abil võimalikult õhukeseks.

5. Aseta viigiviilud taldrikule. Kata meriahvenaviiludega, lisa kaste ja puista peale parmesanihelbeid.

Head isu!

en_recipe-fonda-sea-bass-carpaccio.jpg (69 KB)