Kalasupp 4 inimesele
Koostisained:
- 8 dl kalapuljongit
- 2 meriahvenat
- 1 porgand, viilutatud kangideks
- 1 kabatšokk, viilutatud kangideks
- 1 väike paprika, kuubikuteks
- 4 kirsstomatit, neljaks lõigatud
- 1 väike porru, viilutatud kangideks
- Sool, Pirani sool
- pipar
- petersell
Valmistamiseaeg: umbes 80 minutit
A. Kalapuljongi valmistamine:
Puhasta meriahven, koorige ja lõigake fileeks. Eemalda nahk ja lõika fileed tükkideks. Kalapuljongi valmistamiseks kasutatakse pärast fileerimist järele jäänud kalaluid, pead ja nahka. Valage potti umbes 1 liiter külma vett. Loputage kala luud, pead ja nahk jooksva vee all ning asetage need potti. Lisa umbes 200 g puhastatud ja pestud supiköögivilju ning loorberileht. Hauta tasasel tulel tasasel tulel umbes 1 tund. Kurna kalapuljong.
B. Supi valmistamine:
- 1. Puhasta, pese ja viiluta köögiviljad.
- 2. Lase kalapuljong keema. Sega hulka viilutatud köögiviljad ja küpseta umbes 15 minutit. Lisa Pirani sool, pipar ja viilutatud meriahvenafileed.
- 3. Keeda tasasel tulel umbes 15 minutit.
Head isu!