Retsepte trühvliroogade valmistamiseks on saadaval üsna suur valik kuid tihtipeale pakkudes luksuslikku rooga, tekib küsimus – millist veini pakkuda?
Ilma veinita pole vahemereline söögikord mõeldav. Seesama viinamarjajook ehk veini kasulikku mõju on uuritud – vein on rikas eelkõige antioksüdantide poolest (maailma kõige enam antioksüdante sisaldab Refošk).
Kuid tagasi trühvlite juurde – luksuslik suutäis, millel tuntavalt eriline mekk nõuab kõrvale erilist veini.
Vahuvein
Capris Classic Brut
Vahuvein ise on luksus ning tervituseks alati sobilik. Nii võime suupisteks vahuveini kõrvale pakkuda ka trühvlit või hoopis trühvlipastarooga vahuveiniga. Selleks kõige ideaalsem variant on Capris Brut Klassikaline vahuvein. Tõeliselt kollane vahuvein, kauni peenikese mulliketiga sobib ideaalselt trühvlitega!
Valge vein
Rumeni Muškat
Kui trühvel on tugevamaitseline siis eeldaks, et veinivalikuks on tummine punane vein. Siiski sobib pasta, risotto, salatite juurde valge vein. Ja milline on ideaalsem variant kui trühvel, pasta ja valge vein ühildada! Selleks on parim Rumeni Muškat. Tõeline leid! Valge kuiv muskaat – ei ole magus! Nii mõnigi sommeljee on meeldivalt üllatund olnud ning nii on kuiv muskaat leidnud tee mitmesse tipprestorani. Kuid ka sina saad kodus pakkuda maailma tasemega luksust – trühvliroog ja trühvli juustud ja hea valge vein!
Punane vein
Trühvlite hooaeg on üldiselt sügis (hiline september kuni detsembrini) ning toidulauale on leidnud tee pigem liharoad. Nii nagu ikka – talvisel ajal sobivad „raskemad“ maitsed. Nii on punase veini ja trühvli paaritumine imelihtne. Kuid mitte iga punane ei sobi seeneroaga!
Meie parimaks valikuks on:
Koper Cabernet Sauvignon
Capo d`Istria Cabernet Sauvignon
Capris Plemenito Rdeče
Sixty
Oranž vein
Rebula Classic 2017
Vana-Rooma meetodil valminud oranž vein on tõeline glamuur, mis vajab endale kõrvale nii head rooga kui ka asjatundliku veininautlejat. Sloveenia oranžid veinid on auhinnatud maailma parimateks. Ideaalne vein trühvlitega!