Toode: Prekmurje filee on kuivsoolatatud ja külmsuitsutatud filee
Päritolu: Kirde-Sloveenia
Kirjeldus: traditsiooniline filee, mida valmistatakse vanade traditsioonide järgi. Prekmurje kuivatatud sink (kaitstud geograafilise tähisega) on Prekmurje traditsiooniline vinnutatud lihatoode. Tegemist on äratuntava kujuga tootega, mis eristab prosciuttost.. Prekmurje sink on klassifitseeritud üheks piirkonna etnoloogiliseks tooteks
Koostisosad: seajalg, sool
Säilitamine: hoida temperatuuril kuni +8°C.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta: energiasisaldus: 818Kj/194kcal, rasvad 5,9g millest küllastunud rasvhapped 2,02g, süsivesikud <0,1g millest suhkrud <0,1g, valk 35,3g, Sool 5,17g. Pärast avamist kasutada ära 15 päeva jooksul.
Tootja: EU, Sloveenia
Põlvest-põlve edasi antud tarkustega ja teadmistega valmistatud trühvlisalaami maitseb taevalikult. Salaami, millest satud sõltuvusse sest nüüd tead, mismoodi mekib parim trühvlisalaami.
Salaami kõrvitsaseemnetega on valmistatud traditsiooniliselt - kuivsoolatud ning suitsutatud pöögipuuga