mangalica Zoom

Prosciutto küpsenud 30-36 kuud Mangalica/villasiga 120g

Tootekood: KOD6011626
EAN: 3830022294968
Kaubamärk:
Ühik: pakk
Laoseis: 1
Parim enne tähtaeg: 11.09.2025
Hind:
19,00 €

158,33 €/Kg
Kogus: - +
   - või -   
Mangalica ehk villasea prosciutto 120g

Mangalica ehk villasea prosciutto, hõrguim ja tervislikuim sealiha, ideaalne tervislikuks toitumiseks,
 

Mangalitsa sealiha on tervislikuim sealiha maailmas.
Mangalitsa sealiha rasv on valdavalt monoküllastumata, sama tüüpi südamele kasulik rasv, mida leidub oliiviõlis. Monoküllastumata rasvad on tuntud oma võime poolest vähendada (halva) kolesterooli taset, suurendades samal ajal (hea) kolesterooli taset.

Mangalica (mangalitsa) ehk villasea rasv sisaldab palju oleiinhapet, mis on monoküllastamata rasvhape, sama leidub ka oliivõlis ja see aitab

  • langetada halba kolesterooli
  • tõsta head kolesterooli
  • toetada südametervist

Mangalica sigu kasvatatakse looduslikel tingimustel ehk ilma intensiivsöötmiseta mis tähendab, et rasv on

  • vähem töödeldud
  • ei sisalda kunstlikke hormoone ega antibiootikume
  • puhtam ja kvaliteetsem võrreldes masstootmise sigade rasvaga
  • Mangalica rasv sulab väga madalal temperatuuril ja annab toidule
  • sügavama ja rikkalikuma maitse
  • siidine tekstuur, eriti määrdena või küpsetamisel

Mangalica rasv sisaldab ka 

  • A-D-E-K-vitamiini mis on oluline immuunsuse, luude, naha ja nägemise jaoks.

Mangalitsa sealihal on sügav, rikkalik maitse, mis eristab seda tavapärasest sealihast. Selle rasv on maitsekam ja vähem küllastunud rasvu kui muud tüüpi, andes sellele kreemja suus tunde, mis ei anna üle jõu, vaid pigem täiendab liha loomulikku magusust.

 

Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta: energiasisaldus: 818Kj/194kcal, rasvad 5,9g millest küllastunud rasvhapped 2,02g, süsivesikud <0,1g millest suhkruid <0,1g, valk 35,3g, sool 5,17g.

Koostisosad: Mangalica seajalg, Piran sool

 

Mangalica vs tavaline searasv

Omadus

Mangalica

Tavaline siga

rasvhapete profiil

kõrge oleiinhappe sisaldus kuni 60%, sarnane oliivõliga

enamasti sisaldab rohkem küllastunud rasvhappeid

kasvatamisviis

vabapidamine, looduslik toit, aeglane kasv

intensiivne kasvatus, söödasõltuvus

maitse ja struktuur

pähkline, sügav maitse, siidine tekstuur

naturaalne maitse, tihke tekstuur

tervislikkus

sisaldab kasulikke rasvu, a-,d-,e-,ja k-vitamiini

vähem tervislikke omadusi

hind ja saadavus

haruldane, premium toode ja kallim

laiemalt saadaval, odavam

 

 

Päritolu: Kirde-Sloveenia, Michelini tärniga pärjatud restoranist/köögist

Ametlikud uuringud Mangalica kohta:

1.Debreceni Ülikool (Ungari) Üks juhtivamaid põllumajandus- ja veterinaariaülikoole Ungaris. Uurinud mangalica tõugu ja selle liha rasvhapete koostist. Leitud, et mangalica rasvas on oluliselt rohkem monoküllastumata ja polüküllastumata rasvhappeid kui tavalisel searasval.

2. Slovakkia Põllumajandusülikool (Slovenská poľnohospodárska univerzita) 2018. aasta uuring uuris mangalica risttõu rasva mõju inimeste kolesteroolitasemele. Leiti, et regulaarsel tarbimisel võib olla lipiidiprofiili parandav toime.

3. Szegedi Ülikool (Ungari) Toiduainete keemia ja toitumisteaduse uuringutes analüüsitud mangalica liha antioksüdantset aktiivsust ja rasvaprofiili.

4. Euroopa Komisjon / EFSA (European Food Safety Authority) toetavad traditsiooniliste, vähemtöödeldud ja monoküllastumata rasvade tarbimist, mille alla mangalica rasv hästi sobib.

 5. Ungari Põllumajandus- ja Toidutööstuse Ministeerium Edendab mangalica kui rahvusliku kultuuri- ja toidupärandi osa. Toetanud tõu kaitset ja kvaliteetse rasva turundamist kui “tervislikku alternatiivi”.

6. Aubruni Ülikool ( Auburn University Alabama) viis läbi sõltumatut teadusuurimistöödm et mangalica sisaldab oluliselt rohkem monoküllastamata rasvhappeid ehk head rasvad ja vähem küllastunud rasvhappeid võrreldes tänapäevaste seatõugudega. Mangalica on tervislikum

7. Mangalica by Mosefund New Jersey – suurim ühendriikide mangalica sigade farm on omalpoolt märkinud et parimaid alternative ja tervisilikmaid rasvu.

Hoida temperatuuril +8C. Enne söömist tasub pakend hoida toatemperatuuril, imeõhukesed viilud tulevad nii kergemini lahti.

Sarnased tooted
Viilutatud sink on maheda suitsuaroomiga kuivatatud liha 120g
Tootekood: KOD6011436 ,   EAN: 3830022294845 ,   Laoseis: 18 ,   Parim enne tähtaeg: 11.09.2025 ,   Color:
4,90 €
Vinnutatud Prekmurje filee on traditsiooniline lihatoode. Geograafilise tähistusega toode!
Tootekood: KOD6011511 ,   EAN: 3830066460862 ,   Laoseis: 15 ,   Parim enne tähtaeg: 05.05.2025 // 11.09.2025 ,   Color:
9,50 €
Viilutatud klassikaline salaami 80g
Tootekood: KOD6011121 ,   EAN: 3830022294746 ,   Laoseis: 0 ,   Color:
4,50 €
Viilutatud salaami kõrvitsaseemnetega 80g
Tootekood: KOD6011123 ,   EAN: 3830022294784 ,   Laoseis: 0 ,   Color:
4,50 €
Kokku sobivad tooted
Elegantne sametine punane kuiv vein Merlot Lavrenčič veinimajast.
Tootekood: VINA660784 ,   Laoseis: 2 ,   Color:
23,00 €
Kalliskivi romaan sinu klaasis, tippseeria Merlot, kuiv punane vein. Kollekrsioneerimise vein



Tootekood: VINA704731 ,   EAN: 3830000704731 ,   Laoseis: 10 ,   Color:
50,00 €

hüpikaken.jpg (33 KB)