Trühvlijuust kitsepiimast
- Kirjeldus
- Iseloomustus
- Kasutamine, retseptid
- Keskmine toiteväärtus
- Koostisosad
- Päritolu
- Säilitamine
- Veinihunt kirjutab
Kirjeldus
Trühvlijuust kitsepiimast koos ehedate mustade trühvlitega.Trühvlid annavad mahedale juustule luksusliku maitse. Trühvlitega kitsepiimastjuust sobib suurepäraselt pärast õhtusööki või eelroaks.
Iseloomustus
Istria poolsaare trühvleid eelistatakse mitmel põhjusel - hinnatud delikatess, millel on unikaalne maitse ja aroom ning eelkõige - kvaliteet ja maitse sest neil on peenem maitsenüanss võrreldes teiste piirkondade trühvlitega.
Looduslik keskkond - sest Sloveenia pakub trühvlitele ideaalset kasvukeskkonda. Lubjarikas pinnas, mõõdukas kliima ja vanad tammemetsad Traditsioon ja kogemus, mis ulatuvad sajanditepikkuseks.
Autentsus ja käsitöö - trühvlid on vaid kvaliteetsed ja kohalikud trühvlikütid tunnevad piirkonda ja trühvleid läbi ja lõhki.
Sloveenia Istria trühvleid hinnatakse kõrgelt kogu maailmas ning neid kasutatakse Michelini restoranides. See juba räägib iseenda eest!.
Kasutamine, retseptid
Kitsepiimas mustade trühvlitega luksuslik juust ühendab endas rikkaliku ja pähklise maitse koos maalähedase aroomiga. Kvaliteetsetest koostisosadest ja ehtsa musta trühvlitükkidest juust sobib suurepäraselt gurmee hõngu lisamiseks.
Juustu sobib riivida, viilutada, küpsetada, võileivaga, burgerile täiendava maitse saamiseks, pastaroogadega, risottoga, omletiga, puuviljadega - viigimari, pirn, juustumoosiga, meega, punase veiniga , valge veiniga.
Juustust võib lõigata paksemad kuubikud või viilutada imeõhukesed liistud ning nautida koos veiniga.
Keskmine toiteväärtus
Keskmine toiteväärtus 100ml toote kohta:
energiat 657kJ, 157 kcal
rasva 15,0g millest küllastamata 2,0g
millest monoküllastumata rasvhapped 0g
millest polüküllastumata rasvhapped 0g
süsivesikuid 1g, millest suhkruid 1,00g
kiudaineid 3.0g
valku 3,0g
soola 1,50g
Koostisosad
Koostisosad: pastöriseeritud kitsepiim, laap, sool, must trühvel (Tuber aestivum) 3%. Keskmine kera kaalub: 320 - 350g.
Päritolu
Valmistatud: kitsepiimast juust koos mustade trühvlitega on valmistatud vahemerelises väikeses perefirmas. Retsept on jagatud põlvest-põlve ning juust sisaldab värskeid trühvelid. 100% käsitöö
Säilitamine
Lahtilõigatud juust säilib jahedas + 2-+8 kraadi.
Nipp! Toidukilesse mässituna säilib juust kaua.
Veinihunt kirjutab
Ma pean tunnistama – olen suur juustusõber ja olen proovinud nii kohalikke kui ka välismaiseid delikatesse. Aga hiljuti sattusin kitsepiimast trühvlijuustule, mis on valmistatud Sloveenia Istria trühvlitega… ja see kogemus väärib kindlasti jagamist.
Esimene amps pani mind sõna otseses mõttes vaikima. Juustu enda pehmus ja kreemine struktuur on juba omaette nauding, aga kui sellele lisandub Istria trühvli sügav ja peen aroom… see on lihtsalt imeline kooslus. See pole lihtsalt juust, vaid elamus, mida naudid rahulikult, aeglaselt, iga ampsuga.
Mis mulle eriti muljet avaldas, on see, et tegu pole mingi masstoodanguga. Trühvlid korjatakse käsitsi, kohalikelt trühvliküttidelt, kes tunnevad oma metsa ja maad läbi ja lõhki. See annab kogu tootele erilise autentsuse ja aususe, mida sa tunned juba maitses.
See juust sobib ideaalselt nii pidulikule lauale kui ka vaikseks õhtuks klaasi veiniga. Olen juba mitu korda oma külalistele pakkunud ja reaktsioon on alati sama – imestus ja vaimustus.
Kui oled juustusõber või tahad lihtsalt proovida midagi tõeliselt erilist, siis ma ei saa muud, kui soovitada seda kitsepiimast trühvlijuustu kõigile. See on luksus, mida saab nautida ka kodus, ja usun, et see üllatab sind sama palju kui mind.