Toode: sataraš on valmistatud traditsiooniliselt paprikatest, tomatitest, sibulast ja maitseainetest. On väga sarnane Ungari letšole, mis on väga populaarne. Samasugune roog on ka Türgis menemeni, mis pärineb Osmanite keisririigi ajast.
Koostis: paprika, kobartomatid, sibul, päevalilleõli, sool, maitseroheline
Säilitamine: hoida toatemperatuuril, peale avamist hoida külmkapis ja tarvitada 7 päeva jooksul.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energia 156kcal, 651kj
rasv 2,1g millest küllastunud 0g
süsivesikuid 33g, millest suhkruid 3,5g
valk 7.3g
sool 1.5g
Päritolu: peakokk Borut Jovan retsept, Michelini tärni köögist, EU
Ajvar, kergelt vürtsikas on salat paprikast, baklažaanist ja tšillipiprast ning sobib leiva-saiamäärdeks kui igasugu põhiroa kõrvale. Ajvar on säilitusainetevaba ning ideaalne lihatoitudega, grill-lihaga, kalatoitudega ja muude põhiroogade juurde. Nii öelda "mustbe" salat Sloveenias.
Käsitööna Horvaatias valmistatud mahe Ajvar
Rohelised herned komplektis, väikepakend 200g