Päritolu: Horvaatia
Pakend: klaaspurk keeratava kaanega 580g
Kirjeldus: Adria terav Ajvar on valmistatud ainult punasest paprikast, ilma baklažaani ja tomatita. Igas purgis on keskmiselt 16 röstitud punast paprikat. Paprikaid röstitakse väiksemates 40-liitristes anumates, mitte suurtes tööstuslikes pottides ja paprikad kooritakse käsitsi. Adria Ajvar on valmistatud üle 100 aasta vanuse ja traditsioone hellitava retsepti järgi.
Koostisosad: punane röstitutud paprika 94%, päevalilleõli, suhkur, sool, tšillipulber 0,2%, happesuse regulaator: äädikhape. Ei ole lisatud aroome, säilitusaineid või värvaineid. Sobib veganitele.
Soovitus: salatiks grillroogadele
Hoida jahedas ja kuivas kohas, temperatuuril kuni 8-25°C. Peale avamist hoida külmkapis ja kasutada kuni 7 päeva jooksul.
Keskmine toiteväärtus 100ml toote kohta:
energia 650kj/ 156kcal
rasva 12,81g, millest küllastunud 1,34g
Süsivesikuid 8,5 g, millest suhkruid 2,1g
valk 1,62g
soola 1,94g
- Julgen kindlasti soovitada. Tummine ja hea Ajvar, parajalt vürtsikas ka!
- Üsna suur purk, mis on tihkelt täis. Horvaatia puhkus tuli meelde!
Ajvar, kergelt vürtsikas on salat paprikast, baklažaanist ja tšillipiprast ning sobib leiva-saiamäärdeks kui igasugu põhiroa kõrvale. Ajvar on säilitusainetevaba ning ideaalne lihatoitudega, grill-lihaga, kalatoitudega ja muude põhiroogade juurde. Nii öelda "mustbe" salat Sloveenias.
Vürtsikas Ajvar sisaldab baklažaani, paprikat ja tšillipipart.
See vürtsikas Ajvar sobib igasuguse põhiroa juurde, kui ka saia-leiva määrdeks.
Vürtsikas Zakuska on Makedoonia maitsev paprika-köögiviljade-vürtside "aare" rahvusköögist.
Käsitööna Horvaatias valmistatud mahe Ajvar
Käsitööna Horvaatias valmistatud vürtsikas Ajvar