Bolognese läätsedega

08.09.2022
Bolognese läätsedega
Tead kui tihti küsitakse meilt, et mida uut teil ka on? Seekord on uus Itaalia klassikaline bolognese vegan versioon.
Kui lihavabadus rõõmustab taimetoitlasi ja veganeid siis ei tee kellegile paha vähendada halba kolesterooli sisaldust veres.
Uus värk, uus ajastu ning bolognese kastmes on läätsed täitsa hääd.
Meie valmistasime antud bologneset koos gnoccidega ja jäime väga rahule. Kellele lihavabadus siiski meeltmööda pole, lisasime retseptile 3-4 viilu prosciuttot ja sööjad kiitsid????
 
Vaja läheb 
2 klaasi Bolognese kastet
500g gnoccisi (ideaalne kui teed need ise aga valmis on neid ka poodides)
Umbes 10 kirsstomatit
2 mozzarellat (viilud)
1 tass riivitud parmesani
3-4 viilu prosciuttot ( võib vabalt mitte lisada)
Väheke peterselli ja värsket tüümiani
 
Valmistamine
 
kuumuta ahi 200C juurde ( mõistlik teha siis kui elekter on soodsam), küpseta gnoccid, kuumuta bolognese. Kalla läätsekaste ehk bolognese ahjuvormi, kalla gnoccid hulka. Lisa hakitud petersell ja tüümian ning sega korralikult läbi. Laota mozzarella, lisa kirsstomatid ning puista peale riivjuust. Lisa õrnalt tüümiani ka siia ning küpseta ahjus 5-10 minutit kuni kaste mullitama hakkab ja juust on kaunis kuldpruun. Võta kõrvale salatit ja head kuiva valget veini. Näiteks Rumeni muskatit või Sivi Pinot. Sobib hästi ka Rebula või Plemenito Belo.
 
Head isu✅