Saagikoristus: eranditult käsitsi koristatud septembri keskel
Töötlemine: puhastatud viinamarju leotatakse 10–14 päeva temperatuuril 23–27 °C. Pärast pressimist ja bioloogilist kääritamist laagerdub vein 18 kuud roostevabast terasest anumates ning Prantsuse ja Slavoonia tammest valmistatud tammevaatides.
Värvus: sellel veinil on sügav rubiinvärv.
Lõhn: intensiivne lõhn on puuviljane ja küps. Meenutab mustsõstrat, ploomi, küpseid metsavilju, lagritsat ja veidi piparmünti. Taustal tekib meeldiv puitanumas vananemise noot, mis täiendab veini mahlakast iseloomu.
Maitse: veini maitse on täidlane, pehme ja rikkalik. Sametine tekstuur ja mahlane puuviljasus annavad veinile suurepärase struktuur. Järelmaitse on pikem, kergelt vürtsika järelmaitsega.
Toidusoovitus: sobib hästi ulukiliha, punase liha, pasta ja risoto kõrvale lihapõhiste kastmete ja keskmise valmimisajaga juustuga.
Serveerimistemperatuur: 14-16 °C
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.
Merlot 100%.
Merlot on üks maailma populaarsemaid punaseid veine. Pehme, sensuaalse tekstuuri ja ligipääsetava stiili poolest tuntud see on valmistatud punase kestaga viinamarjadest, mis kohanevad erinevate kliimatingimustega, et toota toidusõbralikke veine paljudes hinnaklassides.
Auhinnad: CHAMPION Capris Merlot 2012
PARIM Merlot, Šveits
HÕBEMEDAL, RESTAURANT & BAR, HONG KONG WINE AWARDS
PRONKSMEDAL, Finger Lakes, ZDA
TŠEMPION, Vino Gorjna Radgona
Pronksmedal DECANTER 2022
Päritolu: Lõuna-Sloveenia, kaitstud päritolunimetusega punane vein