Toode: salaami Mangalica lihast
Päritolu: Kirde-Sloveenia
Kirjeldus: traditsiooniliselt valmistatud villasea salaami
Koostisosad: Mangalica sealiha,seapeekon, sool, vürtsid,
Säilitamine: hoida temperatuuril +8C, peale avamist tarvitada 3 päeva jooksul.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energiat 1372KJ, 329kcal
rasva 21,4g millest küllastamata 8.05g
süsivesikuid 2,1 g millest suhkruid 1,0g
valku 32g
soola 3,1g
Tootja: EU, Sloveenia
Mangalitsa siga on Ungari haruldane tõug, kes näeb välja poollammas-poolsiga (metsseaga ristamise tulemusena tekkinud iseloomulik lokkis karvkate).
Mangalitsa liha on tuntud oma imelise maitse poolest ja tänu rikkalikule rasvamarmorilisusele, mis annab mahlaka tekstuuri. Maitselt on liha iseloomustatud kui sea- ja veiseliha segu. Mangalitsa sea kasvatamine võtab aega kaks korda kauem kui traditsioonilistel tõugudel kuid selle tulemusena on rikkalik, tume liha ja tervislikum rasvakiht.
Mangalitsa siga sisaldab eriti rikkalikult omega-3 ja omega 6 rasvhappeid ja looduslikke antioksüdante.
Mangalitsa siga ehk villasiga salaami
Salaami kõrvitsaseemnetega on valmistatud traditsiooniliselt - kuivsoolatud ning suitsutatud pöögipuuga