Koostisosad: šampinjon (agaricus bisporus), ekstra väärisoliiviõli külmpress, mustad oliivid, must suvitrühvel (Tuber aestivum) min. 5%, pipar, sool, küüslauk, maitseained
Keskmine toiteväärtus 100ml toote kohta:
energiat 657kJ, 157 kcal
rasva 15g millest küllastamata 2g
millest monoküllastumata rasvhapped 0g
millest polüküllastumata rasvhapped 0g
süsivesikuid 1g millest suhkruid 1g
kiudaineid 3g
valku 3g
soola 1,5g
Mis on must trühvel? Must trühvel ehk perigord-trühvel on kottseente hulka kuuluv seeneliik, olles üks maailma kallimaid söögiseeni. Kilo hind on vahemikus 800–3000 eurot.
Soovitame: Mustast trühvlist kaste/kreem sobib suurepäraselt pastaga, risotoga kui ka praetud munadega, lihaga, pitsaga. Trühvel rikastab roogasid maitse ja aroomiga.
Veinisoovitus: valge vein Rumeni Muskat, punane vein: Cabernet Sauvignon, Capris Plemenito Rdeče, Sixty ja oranž vein Rebula Klassik
Säilitamine: säilib avatuna 1 nädal, peale avamist hoida külmutuskapis.
Päritolu EU. Valmistatud Istria poolsaarel
Trühvlipasta
Ikka ja jälle küsitakse meie käest , et mis ma selle trühvliga teha võiksin, et see ju nii kallis ja ei oska kasutada. Tegelikult ei ole see sugugi keeruline ja üldse mitte kulukas roog.
Retsept kahele.
Meie kasutasime trühvli pasta jaoks Pappardelle värsket pastat mis sobib eriti hästi kreemiste kastmetega. Selle pasta valmistamine ei nõua isegi pastamasinat aga kui tõesti näppe jahuseks ei ole soovi teha siis leiab värsket Pappardelle munapastat ka mõnest kauplusest Eestimaal.
Keeda 250g pastat 3 minutit soolases vees, mina lisan ka natuke Kanakise oliivõli. Tõsta pott pliidilt ja kalla sorts pastakeeduvett pannile. Sulata kiirelt seal 2-3 supilusika täit kreemjat määrdejuustu ( näiteks Merevaigu tüüpi juust). Eriti hästi sobib tugevama maitsega sulajuust. Lisa ¼ (veerand purgist) 40g mustatrühvli kastmest ja sega. Natuke meresoola ja pipart. Seda kõike tee umbes 30 sekundiga. Nüüd kurna potis seisnud pasta ja pane pasta pannile. Sega ja lase sellel paar minutit maitseid endasse tõmmata. Maitsesta vajadusel meresoolaga ( meie kasutama ainult Pirani meresoola, mis annab toidule maitsekust juurde). Lisa pastale kaunistuseks mõned basiiliku lehed, riivi peale Parmesani juustu ja serveeri koos rucola salatiga.
Kui teed pasta taina ise 250g jaoks siis on kulu umbes 60-70 senti materjalide peale ( väga hea Itaalia pasta jahu + munad + oliiviõli). Kui ostad poest valmis värske pasta 250g siis on kulu umbes 2 euri. Määrdejuustu kulub umbes pool 200g pakist ja selle kuluks võiks arvestada 70-80 senti. 10g Gold Istria musta trühvli kastet maksab 1,9 euri. Peoga rucolaid ja basiilikut kõrvale , ütleme 30-40 senti.
Kõik kokku vähem kui 5 eurot ja valmistamisaeg ( juhul kui kasutad valmis pastat) on vähem kui 15 minutit. Ja ongi restorani “gurmee” roog sinu kodus vähem kui 2,5 euro eest.
Valisime pasta kõrvale VinaKoperi Sivi Pinot ( Pino Gris) mille värske vürtsikus harmoneerus väga hästi trühvlipastaga.
Siim 12.02.22
Kasutan pitsal. Super maitsev
Kaidi 16.05.22
Parim trühvlikaste mis saadaval on
Marju 18.08.22
Hind ja kvaliteet igati paigas. Ostan kindlasti veel
Kai 22.09.22
väga he kasutada pastakastme ees. Hea sisu.
Kui soovid jätta oma kommentaari siis palun edasta see info@efood.ee
Kitsejuust ehedate värskete trühvlitega, kera
Mustad trühvlid 2 tk
Mesi koos värske valge trühvliga 120g
NB! Sisaldab ehedat ja värsket valget trühvlit!
Lambajuust värske musta trühvliga, kera
Oranž vein, Rebula Classic käsitöövein