Efood on hetkel suurima valikuga trühvlitoodete maaletooja ning täna lisandus meie valikusse kolm uut trühvlitoodet
- Musta trühvli carpaccio
- Musta trühvli tolm
- Trühvli mix grillile
1999 aastal leiti Istria poolsaarelt suur tohutu trühvel (2.november 1999, Bujest leitud trühvel kaalus 1,31 kg ning Guinnessi maailmarekordi loetellu lisati kui maailma suurim trühvel.) Rekordi omanik Zigante aga selle asemel, et seen tuhandete dollarite eest maha müüa, tegi kohalikele õhtusöögi kuhu kutsus ka ajakirjanikud ning isegi presidendi. Seesama õhtusöök pälvis palju tähelepanu.
Ja ühtäkki selgus saladus – valgeid trühvleid leidub ka mujal kui Itaalia. Istria on lisatud valgete trühvlite jahimaaks!Trühvel ise tuleneb ladinakeelsest nimetusest ning tähendab kühmu. Trühvleid on erinevaid ning eelkõige teatakse valget ja musta trühvlit. Kuid on olemas ka Hiina trühvel, Burgundia trühvel, suvetrühvel ning mitmeid vähem kasutatud trühvliliike nagu Scirzone trühvel, Tuber macrosporu jt. Ameerika looderannikul kultiveeritakse mitmeid trühvliliike ning tähelepanuväärseima osa moodustavad Oregoni valged trühvlid. Pekani-hikkoripuu trühvel on leitav aga lõunaosariikides. Peab tunnistama, et just seesama pekani-hikkoripuu trühvel on tõusuteel. Kokad, kes antud trühvliga on toitu valmistanud, nõustuvad, et see trühvel on väärtuslik ja hea toiduaine ning tõeline gurmee.
Prantsusmaa trühvlisaagid (pea 80%) pärinevad trühvliistandusest. Trühvleid leidub ka Hispaanias, Hispaanias, Rootsis, Uus-Meremaal, Austraalias, Suurbritannias – peamiselt siis istandustest kuid alati jääb võimalus külastada päris ehedat trühvlikütti, kellega trühvlijahile minna sest looduslikud leiualad on põlvest-põlve edasiantud saladus.
Meie valikus on trühvlitooted just sellest samast talust, mis 1999 aastal maailma suurima valge trühvli leidis
* afrodisiaakum on aine (kas toiduaine või ka ravim), millel on või arvatakse olevat suguiha või ka seksuaalset naudingut või potentsi suurendav toime
Kirjutas: Katrin efood.ee Materjal Gold Istria trühvlitalu materjal, internet. Fotod internet, Gold Istria
#valgetrühvel #efood.ee #legend #trühvel #trühvliajalugu #musttrühvel #istria #trühvliõli #trühvlitooted #trühvlisalaami #trühvlipasta #trühvlimesi #trühvlijuust #eesti #vahemeri
#trühvlicarpaccio #trühvlitolm
Koore-veinipasta koos trühvlitega
1 väike must trühvel
Pastat (tavapärane kogus, millega oled harjunud)
näputäis meresoola
1 spl oliiviõli
4 sibulat, peeneks viilutatud
1 suur küüslauguküüs, poolitatud
125 g sinki (kuubikuteks lõigatud)
1 tass koort
1/2 tassi kuiva valget veini
maitserohelist
1/4 tassi riivitud juustu
Sool ja pipar maitse järgi
Ideaalne on kui teed pasta ise kuid sobib hästi ka valmistehtud pasta. Võtke pann ning kuumuta oliivõli, lisa sibul ning küüslauk. Prae umbes 2-3minutit, eemalda küüslaugu poolikud (viska ära) ning lisa sink. Prae veel veidi ning lisa valge vein. Keeda 2-3 minutit, lisa koor ning vähenda kuumust. Lase segul haududa kuni 4 minutit.
Keedetud pasta (al dente) veini-koore kastmesse. Sega juurde riivitud juust, maitserohelised ning maitsesta soola-pipraga. Vaata,et pasta oleks korralikult segatud ja kastmega kaetud.
Seejärel riivi trühvel pastale ning head isu!