Värvus: õrnalt rohelise varjundiga helekollane Aroom: puhas intensiivne aroom, milles lõhnavad troopilised puuviljad ja mandlid, mis on põimitud akaatsiapuu aroomidega Maitse: puuviljade pehmus mängib happesusega mis lõpeb mõrumandlite selge maitsega.
Hapesus g/l: 5,25
pH: 3.39
Jääksuhkur g/l: 0.3
Kasutamine, retseptid
Serveerida: temperatuuril 10-12 kraadi juures. Soovitame: kalaroad, kerge pasta, risotto, sparglitoidud, omlett, juurvili. Vein sobib ka aperatiiviks.
Koostisosad
Viinamari: malvaasia
Päritolu
Lõuna-Sloveenia
Veinihunt kirjutab
Kui otsid klaasist hetke, mis viib sind Istria päikeselistele nõlvadele, siis Koper Malvazija on just see. See 12% alkoholi sisaldav kuiv valge vein särab klaasis kuldse kollasusega, millel on õrnad rohelised toonid. Aroomis kohtuvad troopilised viljad, nagu aprikoos ja pirn, koos mandli ning akatsia lilleõitega. Maitses tasakaalustavad üksteist puuviljane intensiivsus ja elav happesus, jättes lõppmaitseks mõrkja mandli nüansi.
Soovituslik serveerimistemperatuur: 10–12°C Sobib hästi: mereandide, kergemate linnuliharoogade, risottode ja pehmete juustudega.