Must talitrühvel Périgord, värske 100g
Laoseis: 1
Parim enne tähtaeg: novembrist märtsini
Värske must talitrühvel Périgord
NB! Tellimisaeg november - märts, vastavalt leiule ja saadavusele
Kirjeldus: tuntud kui Périgord ehk must talitrühvel
Aroom: ainulaadne lõhn
Kirjeldus: Périgordi trühvel on tavaliselt ümar ja kergelt konarlik. Viljaliha on küpsusajal noir/violetne, hästi märgatavate ja poolitatud peente soontega. Lõikamisel valge, õhuga kokkupuutel muutub viljaliha punaseks. Ta kasvab künklikel aladel sümbioosis sarapuupähkli- ja tammepuudega.
Aroom: segu kuivanud seenest, huumusest ja märgadest metsadest.
Maitse: suus on trühvel ühtaegu krõmpsuv ja pehme; algul vürtsikas, kergelt musta redise, seejärel sarapuupähklimaitsega, viimistlusega metsane metsaalune, kergelt mullane.
Värvus: küpsetel seentel mustjaslillakas, valgete ja siledate soontega, mis kipuvad õhu käes punakaks muutuma.
Seen: tavaliselt ümmargused, kuid tihti ka ebakorrapärased
Kulinaarias: on magusa lõhna ja maitsva maitsega, mis sobivad hästi nii toiduvalmistamiseks kui ka liha kaunistamiseks teise taldrikuna.
Korjeaeg: novembrist-märtsini
Tellimisaeg: novembrist märtsini, vastavalt leiule ja saadavusele. Võta meiega ühendust!
Säilitamine: maksimaalselt 10 päeva. Iga trühvel tuleb pakkida köögipaberisse. Pakitud trühvel asetada suletavatesse klaasist või plastikust purki, hoidikusse. Trühvlid peavad hingama.
Hoiusta trühvleid jahedas 5-6C juures.
Kindlasti ei tohi trühvleid vaakumisse, kilesse pakkida ja/või külmutada.
Värskete trühvlite säilitamine
Värske trühvel Magnatum pico/tuber magnatum .
NB! Tellimisaeg septembrist-detsembrini vastavalt saadavusele ja leiule
Värske must muskaattrühvel
NB! Tellimisaeg jaanuar - märts, vastavalt leiule ja saadavusele
Värske must sügistrühvel Uncinatum
NB! Tellimisaeg september kuni detsember vastavalt leiule ja saadavusele
Värske must suvitrühvel Aestivum
NB! Tellimisaeg juuni-november vastavalt leiule ja saadavusele
Värske valge kevadtrühvel Borchii
NB! Tellimisaeg jaanuarist aprillini, vastavalt leiule ja saadavusele.