Valge kevadtrühvel Borchii, värske 100g
Laoseis: 1
Parim enne tähtaeg: jaanuarist aprillini
Värske valge kevadtrühvel Borchii
NB! Tellimisaeg jaanuarist aprillini, vastavalt leiule ja saadavusele.
Seen: tuntud kui valge kevadtrühvel Borchii
Kirjeldus: valge kevadtrühvli nimi Tuber Borchii. Väliselt võib segi ajada Tuber Magnatumiga, kuna sellel on algselt samad tunnused, ebakorrapärane, sile ja valge värv, kuid küpsemise ajal muutub see tumedamaks. Lõhn on omadus, mis eristab teda valgest trühvlist, sest kui alguses on see pehme ja meeldiv, siis hiljem muutub see küüslauguseks ja kirbeks. Kasvab lubjarikkas pinnases, sageli leht- ja okaspuumetsades.
Kuju: varieeruv tänu pinnasele kuid peamiselt ümar
Kulinaaria: küüslaugutoonidega tihke lõhnaga ning tugev ja vastupidava maitsega trühvlid muudavad selle seene sobivaks lisandiks erinevatele roogadele, eeldusel, et on nagu valge peen trühvel. Seda seent ei kasutata pikemaks küpsetamiseks.
Mõõdud: trühvli keskmine suurus on üsna väike,umbes nagupähkel või veidi suurem, kuid vahel võib ulatuda kuni kanamuna suuruseni.
Kasvuperiood: jaanuarist aprillini.
Tellimine: vastavalt leiule ja saadavusele jaanuarist aprillini. Võta meiega ühendust!
Säilitamine: maksimaalselt 10 päeva. Iga trühvel tuleb pakkida köögipaberisse. Pakitud trühvel asetada suletavatesse klaasist või plastikust purki, hoidikusse. Trühvlid peavad hingama.
Hoiusta trühvleid jahedas 5-6C juures.
Kindlasti ei tohi trühvleid vaakumisse, kilesse pakkida ja/või külmutada.
Värskete trühvlite säilitamine
Värske trühvel Magnatum pico/tuber magnatum .
NB! Tellimisaeg septembrist-detsembrini vastavalt saadavusele ja leiule
Värske must muskaattrühvel
NB! Tellimisaeg jaanuar - märts, vastavalt leiule ja saadavusele
Värske must sügistrühvel Uncinatum
NB! Tellimisaeg september kuni detsember vastavalt leiule ja saadavusele
Värske must suvitrühvel Aestivum
NB! Tellimisaeg juuni-november vastavalt leiule ja saadavusele
Värske must talitrühvel Périgord
NB! Tellimisaeg november - märts, vastavalt leiule ja saadavusele