Päritolu: Kirde-Sloveenia
Kirjeldus: traditsiooniline seapekk-rasv koos krõbedate kõrnetega
Koostisosad: seapeekon, millest 50% kõrned, 45% searasv, sool, vürtsid ja laktoosivaba piim.
Säilitamine: hoida temperatuuril +14C, peale avamist tarvitada 30 päeva jooksul.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energiat 3386KJ, 822cal
rasva 87.1g millest küllastunud 33.74g
süsivesikuid 0.1 g millest suhkruid 0.1g
valku 9.6g
soola 0.9520g
Tootja: EU, Sloveenia
Seapekk on maitsestatud pigem vähemsoolasena.
Seapekis on krõbedad tükid (peenestatud kõrned) ning enne tarvitamist soovitame kindlasti enne tarvitamist segada.
Soovikorral võib pekki maitsestada.
Määri seapekk vähemaitsekale "krõbuskile" kuivikule, leivale. Seapekki süüakse eelroana või veini, õlle kõrvle suupisteks,
Põlvest-põlve edasi antud tarkustega ja teadmistega valmistatud trühvlisalaami maitseb taevalikult. Salaami, millest satud sõltuvusse sest nüüd tead, mismoodi mekib parim trühvlisalaami
Mangalitsa siga ehk villasiga salaami