Koostisosad: Kalamata oliivid, esimese külmpressi ekstra väärisoliiviõli, vesi, sool, veiniäädikas
Korjeperiood: oktoobri lõpp kuni detsembri lõpp. Korjeviis: käsitsi
Päritolu: P.D.O Päritolu GR, tootja Kanakis Family perefirma
Kanakise tootmisprotsess koosneb neljast etapist:
1. etapp: Oliivipuudelt korjatakse küpsed oliivid
2. etapp: Oliive sorteeritakse masinaga, mis eraldab söögiks kõlbmatud oliivid ja jagab allesjäänud suuruse järgi
3. etapp: Oliive pestakse
4. etapp: Oliivid pannakse spetsiaalsetesse puhta veega täidetud tünnidesse, kus neid hoitakse ligikaudu 20 päeva (et kibe välja läheks). Pärast 20 päevast ligunemist lisatakse sool. Ilma soolata oliivid ei säili!
Kreeka keeles nimetatakse seda säilevett (soolavett) ΑΛΜΗ, Inglise keeles BRINE. Kui oliive ainult oliiviõlis hoida, siis nad lähevad väga ruttu plötsuks. Soolvesi hoiab nad mõnusalt pringid, aitab kauem säilida ja veiniäädikas lisab maitsenüansi. Kui oliivid tunduvad soolased (eks see ole maitse asi), siis hoia neid vees. Kreeklased teevad samuti. Ehkki nende maitsepalett on veidi teine (harjunud kangemate maitsetega).Oliive hoitakse tünnis seni, kuni nad pakendatakse sobivatesse purkidesse ja saadetakse oliivisõpradele.
Teave portsjoni kohta/ 1 supilusikas (15 ml):
Energia 120 kcal,
Kalorid rasvainetest 120
Kogurasv 14g
Küllastunud rasv 2g
Polüküllastumata rasv 1g
Monoküllastumata rasv 11g
Kolesterool 0g
Valgud 0g
Hoida jahedas ja pimedas. Soolvees säilib vähemalt 2 aastat.
Parim enne: vt pakendilt
Oliivide segu Kalamatast
Iga algus saab alguse sammust ja nii algab romaan, mis kestab elu lõpuni! Parimad Kalamata oliivid
Kreeka memmede valmistatud oliivipasta
Piklikud tumedad oliivid on mõnus vahepeala neile kes armastavad Vahemerelist maitseelamust. Mustad oliivid sobivad suurepäraselt veiniga, rikastavad igasugust külmlauda ja suupisteid ning loomulikult sobivad ka täiendama igasuguseid toite, salateid.
Thassose oliivid on midagi teistsugust ja põnev maitseelamus otse Thassose saarelt