Miks armastame vahemerelist toitu? Sest toidukorrad on ülesehitatud köögiviljade, puuviljade, ürtide, pähklite, ubade ja täiteratoodete ümber. Mõõdukalt piimatooteid, linnuliha, mune ja ka mereande.
Eestlaste lemmiktoitudeks tuleb välja on peamiselt sealiha, leib, piimatooted, kapsas ja kartul.
Kui me üldse eelrooga naudime siis eelistame juustu, jogurtit, kilu, võileibu. Kindlasti ära ei ütle ka seentest, kõrvitsatest.
Suppidest eelistame herne-, hapukapsasuppi.
Põhiroog peab olema kartul, sealiha. No vahel ka kala, soust ehk kaste, ühepajatoit ja loomulikult hakklihakaste. Vahel kana ka.
Magustoiduna armastame pannkooke, mannavahtu, kissell ja vahukoor ja jäätisest ka ära ei ütle.
Ja piim, no eestlaste süda kuulub piimale.
Mida siis eestlane välismaalasele pakuks?
Eeloaks kama, juust, heeringas ja kilu. Ka kartulisalatit pakuksime sest peame seda kohalikuks toiduks
Supiks pakuksime hernesuppi, hapukapsasuppi ja ka kalasuppi.
Põhiroaks kindlasti sealiha ja kartulit, hapukapsaid, verivorsti ja sülti.
Desserdiks kissell, kama, leivasupp peaks ju sobima.
Ja joogiks piima, kama, kohvi, kalja ja teed.
On see eestlaste ehe köök? Mis arvad?