Traditsiooniline Mangalica seapekk. Õrnalt soolatatud ja suitsuaroomiga vinnutatud seapekk.
Audentne ning kvaliteetne seapekk, mis sisaldab monoküllastamata rasva.
Mangalitsa sealiha rasv on valdavalt monoküllastumata, sama tüüpi südamele kasulik rasv, mida leidub oliiviõlis. Monoküllastumata rasvad on tuntud oma võime poolest vähendada LDL (halva) kolesterooli taset, suurendades samal ajal HDL (hea) kolesterooli taset.
Mangalica (mangalitsa) ehk villasea rasv sisaldab palju oleiinhapet, mis on monoküllastamata rasvhape, sama leidub ka oliivõlis ja see aitab
- langetada halba kolesterooli
- tõsta head kolesterooli
- toetada südametervist
Mangalica sigu kasvatatakse looduslikel tingimustel ehk ilma intensiivsöötmiseta mis tähendab, et rasv on
- vähem töödeldud
- ei sisalda kunstlikke hormoone ega antibiootikume
- puhtam ja kvaliteetsem võrreldes masstootmise sigade rasvaga
- Mangalica rasv sulab väga madalal temperatuuril ja annab toidule
- sügavama ja rikkalikuma maitse
- siidine tekstuur, eriti määrdena või küpsetamisel
Mangalica rasv sisaldab ka
- A-D-E-K-vitamiini mis on oluline immuunsuse, luude, naha ja nägemise jaoks.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta. 3774 kj, 902kcal, rasva 98g, millest küll 51%, süsivesikuid 0g, millest suhkruid 0g, valku 3,2g, soola 2,8g
100% Mangalica pekk, sool, rosmariin
Päritolu: Kirde-Sloveenia, Michelini tärniga pärjatud restoran/tootja
Mangalica vs tavaline searasv
Omadus |
Mangalica |
Tavaline siga |
rasvhapete profiil |
kõrge oleiinhappe sisaldus kuni 60%, sarnane oliivõliga |
enamasti sisaldab rohkem küllastunud rasvhappeid |
kasvatamisviis |
vabapidamine, looduslik toit, aeglane kasv |
intensiivne kasvatus, söödasõltuvus |
maitse ja struktuur |
pähkline, sügav maitse, siidine tekstuur |
naturaalne maitse, tihke tekstuur |
tervislikkus |
sisaldab kasulikke rasvu, a-,d-,e-,ja k-vitamiini |
vähem tervislikke omadusi |
hind ja saadavus |
haruldane, premium toode ja kallim |
laiemalt saadaval, odavam |
säilitada kuni +8C juures