Täidetud baklažaan lihaga ja punase pestoga

09.09.2022
Täidetud baklažaan lihaga ja punase pestoga

Armastame vahemerelist toitu, eelkõige Kreeka, Itaalia traditsioonilisi kööke, mille aluseks on taimsed, täisteratooted, köögiviljad, kaunviljad, puuviljad, seemned, ürdid, vürtsid, õlid, veinid...

Ehk kõik see, mis maitseb ning paneb silmad särama nii kokates, serveerides kui ka süües. Siinkohal soovitame ühte mõnusat vahemerelist rooga baklažaanidest, mis sisaldab palju kiudaineid ja antioksüdante. Roog, mis on hea mineraalideallikas – tsink, raud, fosfor, kaltsium ning erinevad B-vitamiinid.
Lihtne valmistada ning mõnus süüa – kasuta iseseisvalt, risottodes, või grillikõrval, valik on sinu.


Valmistame neljale inimesele ning selleks läheb vaja.

  • 2 suurt baklažaani
  • head Kanakis oliiviõli  OSTA SIIT
  • 450 g segahakkliha
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküünt
  • 200 ml Natureta tükeldatud tomateid OSTA SIIT
  • 2 tl Natureta punast pestot OSTA SIIT
  • 1 spl Natureta Omakat OSTA SIIT 
  • soola ja pipart maitse järgi
  • pune
  • jahvatatud magus pipar
  • värske petersell
  • juust (mozzarella või parmesan)


Valmistamine:


Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pese baklažaan ja lõika pikuti.  Ettevaatlikult võta sisu lusikaga välja (ole ettevaatlik, et mitte koort sisse lõigata.) Lõika  eemladatud baklažaani viljaliha väikesteks tükkideks.
Määri baklažaanid seest oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka hakitud küüslauguga. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane 10-15 minutiks ahju.


Nüüd valmistame täidise. Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae kiiresti oliiviõlis.
Lisa hakkliha praetud köögiviljadele ja prae umbes  viis minutit, kuni see muudab värvi.
Sega baklažaanitükid, tomatipasta, tomati Omakaga ja maitseained koos värske peterselliga hakklihale. Küpseta 15 minutit.  Nüüd sega juurde veel kaks teelusikatäit punast pestot ja sega läbi.


15 minuti pärast võta baklažaanid ahjust välja ja kata need lihatäidisega. Aseta peale mozzarella või riivitud parmesani tükid.

Aseta täidetud baklažaanid ahju ja küpseta olenevalt ahjust 25-30 minutit.
Täidisega baklažaanidega sobib hästi roheline või kreeka salat ja hea valge vein!
 
Head isu!