Röstitud paprika

01.09.2019
Röstitud paprika

Parimatest parim on ahjus röstitud paprika.

See mõnus suutäis külmal talvel...mmmm, toob soojad suvemeenutused meie toidulauale. Kui sa ise hoidistamisega tegeleda ei saa, siis tea, et meil on juba purki pandud parimate kokkade poolt, otse vahemerelisest piirkonnast röstitud punased paprikad. 

Kuid nagu me juba aimu andsime, siis paprikaid on imelihtne valmistada. Varu hunnik piklike punaseid paprikaid, võta parimat toiduõli (meie võtsime umbes 2dl Kanakis Fresh õli), 1 dl äädikat, küüslauku, soola, suhkrut.


Pesime ja kuivatasime paprika, asetasime eelsoojendatud ahju (200C) ning röstisime paprikad seni kuni nahk muutus osaliselt mustaks. Seejärel jahutasime paprikad, viilutasime (soovi korral võib lausa ribadeks hakkida). Vahepeal röstisime küüslaugu õlis,  lisasime soola ja maitsestasime suhkruga ning lisasime äädika. Jahtunud röstitud paprika asetasime purkidesse (purgid hoia eelnevalt 110 kraadi juures ahjus 10 minutit) ning lisa küüslaugu-äädika segu. Vajadusel lisa õli, et paprikad oleksid kaetud. Kaanetatud purgid aseta jälle ahju ja kuumuta 100 kraadini. Seejärel jahuta purgid aeglaselt.