Polenta

19.10.2023
Polenta
Polenta? Räägi eesti keeles öeldakse sellepeale. Mis imeasi see siis on? Polenta on pärit Itaaliast ning on maisijhust aeglaselt keetes, hautades ja vahustades tehtud püree. Itaalia toiduvalikus on sellel tähtis koht, pigem küll Põhja-Itaalias. Miks polentat süüa?
Madal kalorsus ja hea vaheldus kartuline, pastale. Polentat võib süüa mitmeti. Eraldi süües võib tunduda ehk pisut läägena kuid koos hea maitseka kastmega on polenta imeline. Meie valikusse saabub polenta, mida eelkõige praetakse või grillitakse. Paari cm paksused kihid prae või grilli (praadides prae võiga) ning paku sooja polentar lisandiks kalale, lihale, köögiviljade juurde. Raputa peale juustu või kalla üle hea maitseka kastmega ning voilaa – tervislik ja maitsev roog jälle valikus!