Külmpressitud ekstra neitsioliivõli puhul tea, et

22.09.2022
Külmpressitud ekstra neitsioliivõli puhul tea, et
Viimastel nädalatel on mitmeid kordi küsitud, et kas külmpressitud neitsioliivõliga tohib praadida, kas oliivõli on kibe ja mis on üldse oliivõlil puhul oluline.
 
✅ 100% külmpressitud neitsioliivõliga tohib praadida ning korralik extra virgin ehk külmpressitud neitsioliivõli kannatab kuni 180 kraadi.
✅ On olemas sorte, mis on kibedad ja mõrkjamad, mis ongi lihtsalt maitse küsimus. Kanakis perekonna õlid on pehmed ja meeldiva maitsega ning kibedat maitset nendes õlides sa ei leia.
✅Teadlik inimene on kursis, et väga oluline extra neitsioliiviõli puhul on happesus. Olenemata, mis maalt õli pärit on!
✅Ideaalis ei tohiks Kalamata extra virgin ehk külmpress neitsioliiviõli happesuse tase ületada 0.5%.
✅Tähtis on, et happesus oleks pudelil märgitud.
 
‼️Mida madalam happesus, seda väärtuslikum / tervislikum on oliiviõli ‼️