Viimastel nädalatel on mitmeid kordi küsitud, et kas külmpressitud neitsioliivõliga tohib praadida, kas oliivõli on kibe ja mis on üldse oliivõlil puhul oluline.
 
✅ 100% külmpressitud neitsioliivõliga tohib praadida ning korralik extra virgin ehk külmpressitud neitsioliivõli kannatab kuni 180 kraadi.
✅ On olemas sorte, mis on kibedad ja mõrkjamad, mis ongi lihtsalt maitse küsimus. Kanakis perekonna õlid on pehmed ja meeldiva maitsega ning kibedat maitset nendes õlides sa ei leia.
✅Teadlik inimene on kursis, et väga oluline extra neitsioliiviõli puhul on happesus. Olenemata, mis maalt õli pärit on!
✅Ideaalis ei tohiks Kalamata extra virgin ehk külmpress neitsioliiviõli happesuse tase ületada 0.5%.
✅Tähtis on, et happesus oleks pudelil märgitud.
 
‼️Mida madalam happesus, seda väärtuslikum / tervislikum on oliiviõli ‼️