Üks õige Moussaka seltskonnale

Tootekood: box48
Laoseis: Laos
Hind:
28,00 €
Kogus: - +
   - või -   

Ole tõeline tippkokk oma köögis ja valmista üks õige Moussaka endale, perele ja sõpradele.

Retsept neile kes armastavad Vahemerelist kööki ja olla tõeline kokk oma köögis. Kõik algab heast toorainest ja selle saad sa meilt! Komplekt Moussaka valmistamiseks ootab! Või tee üllatus sõbrale, elukaaslasele, tuttavale, töökaaslasele - las kokkab! 

Koostisosad (komplekt sisaldab)

  • ekstra neitsioliivõli Fresh 500ml
  • kuiv punane vein Refošk 0,75l
  • purk purustatud tomatid 400g
  • meresool Piran 1 kg pehme pakk
  • kobartomatipüree Lust 350g

 

Retseptis lisaks koostisosad, mida vajad
(osta turult või vaata oma "varusid")

baklažaan 1kg, viiluta õhukesteks viiludeks
1 tl soola
2-3 spl parimat oliivõli
1 spl Kanakis Fresh oliivõli,
1 sibul (lõika kuubikuteks)
3 küüslauguküünt (haki peeneks)
700g veiselihast hakkliha
½ tassi punast kuiva veini (soovikorral)
 400g purustatud tomateid (parim Natureta kooritud tomatid)
3spl kobartomatitest pasta Lust
2 loorderilehte
1,5tl suhkrut või mett
2tl oreganot/pune
½ tl kaneeli kui kasutad tervet siis üks oks
¾ tl soola

Bechameli kaste: 
2 spl võid
5 spl jahu
625ml piima
¼ tl muskaatpähklit (riivitult)
½ tassi 50g parmesani juustu (riivitud)
1,25tl erinevaid köögiviljamaitseaineid
¼ tl pipar

Valmistamine: viilutatud ja soolaga kaetud balklažaan lase seista 30minutit. Seejärel kuivata iga baklažaani viil sest muidu jääb vormiroog pisut vedelaks ja ka soolaseks. Seejärel küpseta viilud ahjus kuni 20 minutit (muutuvad kergelt pruuniks ja kuivaks). Jahuta

Hakklihatäidis: kuumuta pannil oliivõli ning lisa küüslauk ja sibul. Seejärel lisa hakkliha ning prae kuni hakkliha on kenasti pruun ning on sõmer. Lisa veini ning lase podiseda paar minutit. Seejärel lisa ülejäänud koostisosad ning lase madalal tulel podiseda 15 minutit kuni segu on muutunud paksuks.

Bechamel kaste: või sulata pannil, lisa jahu ja sega umbes 1 minut. Seejärel lisa aeglaselt piim, seejärel segage regulaarselt 3-5minutit kuni muutub paksemaks. Lisa sisse riivitud juust, muskaatpähkel, maitseained ning lase jahtuda 5 minutit. 

Paneme kokku: jahuta ahi temperatuurini 180C ning valmista ette ahjuvorm. Alumiseks kihiks pane baklažaan, siis hakklihatäidis ning veidi Bechamel kastet. Kui soovid, lisa riivsaia. Seejärel aseta uus kiht baklažaane ja seejärel hakklihatäidis ja nii korda kuni viimaseks kihiks jäta Bechamel kaste.

Küpseta 30-40 minutit kuni on kuldpruun (meie oleme enne lõpliku valmimist katnud veelkord riivitud juustuga). Ahjust võttes lase vormiroal kindlasti seista.

Infoks! Kuigi Eestis "tipptegijad" leiavad, et moussakat ei tehta kunagi lambaliha hakklihast, leiame, et kui segada erinevad hakklihad - saab moussaka eriti hea.

Las aga tipptegijad pööritavad silmi - eelkõige on tähtis, et lõpptulemus oleks imemaitsev! 

Moussaka on rammus roog ning maitsed sobivad hästi talvisesse aega! 

Nb! Komplekt, mille edastame sisaldab ekstra neitsioliivõli Fresh, kuiv punane vein, purk purustatud tomatid, Euroopa parim meresool Piran, kobartomatipüree Lust. Tähelepanu, tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist

Sarnased tooted
Ekstra neitsioliiviõli Fresh, Kanakis, Kalamata 500ml
Kaitstud päritolunimetusega!
Tootekood: KRE100600 ,   EAN: 5200107659360 ,   Laoseis: Laos ,   Color:
12,00 €
Refošk Rex Fuscus, tumepunaseim vein maailmas. Hellitavalt kutsutud "must vein" ja seelikukütt Casanova lemmikvein.

Tootekood: VINA703048 ,   EAN: 3830000703048 ,   Laoseis: Laos ,   Color:
9,99 €
Kobartomatipüree Lust 350g
Ilma lisatud suhkruta ja säilitusainetevaba
Tootekood: ETA206984 ,   EAN: 3831029516282 ,   Laoseis: Laos ,   Color:
1,90 €
Tükeldatud tomatid otse Vahemere piirkonnast.
Tootekood: ETA206744 ,   EAN: 3830003056660 ,   Laoseis: Laos ,   Color:
1,20 €
Traditsiooniline rafineerimata, käsitsi korjatud, Pirani meresool (pehme pakk) 1kg
Tootekood: PIR752103 ,   EAN: 3831087752103 ,   Laoseis: Laos ,   Color:
2,90 €