Toode: salaami Mangalica lihast
Päritolu: Kirde-Sloveenia
Kirjeldus: traditsiooniliselt valmistatud villasea salaami
Koostisosad: Mangalica sealiha,seapeekon, sool, vürtsid,
Säilitamine: hoida temperatuuril +8C, peale avamist tarvitada 3 päeva jooksul.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energiat 1372KJ, 329kcal
rasva 21,4g millest küllastamata 8.05g
süsivesikuid 2,1 g millest suhkruid 1,0g
valku 32g
soola 3,1g
Tootja: EU, Sloveenia
Mangalitsa siga on Ungari haruldane tõug, kes näeb välja poollammas-poolsiga (metsseaga ristamise tulemusena tekkinud iseloomulik lokkis karvkate).
Mangalitsa liha on tuntud oma imelise maitse poolest ja tänu rikkalikule rasvamarmorilisusele, mis annab mahlaka tekstuuri. Maitselt on liha iseloomustatud kui sea- ja veiseliha segu. Mangalitsa sea kasvatamine võtab aega kaks korda kauem kui traditsioonilistel tõugudel kuid selle tulemusena on rikkalik, tume liha ja tervislikum rasvakiht.
Mangalitsa siga sisaldab eriti rikkalikult omega-3 ja omega 6 rasvhappeid ja looduslikke antioksüdante.
Meie trühvlijuust kitsepiimast on imeline. Küllap põhjus on selles, et meie trühvlijuustus on värsked mustad trühvlid ning juust on valmistatud väikeses perefirmas kus juusuteo salanippe on edasi antud põlvest-põlve.
Mangalitsa siga ehk villasiga salaami
Salaami kõrvitsaseemnetega on valmistatud traditsiooniliselt - kuivsoolatud ning suitsutatud pöögipuuga
Salaami kõrvitsaseemnetega on valmistatud traditsiooniliselt - kuivsoolatud ning suitsutatud pöögipuuga