Chutney, eesti keeles tšatni on päritolult Indiast ning mõeldud söögiisu tekitamiseks. Pakutakse tavaliselt koos liharoogadega kuid sobilik ka kasutada leiva/saia määrdena.
Sibul kuulub köögis kindlasti meie lemmikaine hulka. Seda saab kasutada mitmel viisil, praetuna, kastmes, supis, püreena... Meie chutney sobib suurepäraselt kõikide liharoogadega. Sellele võid lisada veidi mascarpone juustu ja sellest saab suurepärane määre erinevatele burgeritele. Seda võiks nimetada ka marmelaadiks, aga meie kasutame seda soolaste roogade puhul.
Punase sibula chutneyd saad kasutada
- liharoogadega
- lisada veidi mascarpone juustuga
- määre burgeritele
- röstsaiale
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energia 1478 kcal, 6185 kj
rasv 60g, millest küllastamata 0g
süsivesikuid 217g, millest suhkruid 180g
valk 0g
sool 2.1g
Punane sibul 65%, suhkur, punane vein (sulfitite sisaldus), tume balsamico, oliivõli, sool, pipar
Päritolu: peakokk Borut Jovan retsept, Michelini tärni köögist, EU
Säilitamine: toatemperatuuril, peale avamist hoida külmkapis ja tarvitada 7 päeva jooksul