Koostis: meresool
Kasutamine: kala ja mereandide, liha, köögiviljaroogade jaoks
Maitse: soolane. Meresoolal on spetsiifiline maitse, mis ei ole selgelt soolane, kuid on erakordselt rikkalik ja täidlane.
Ei sisalda: maitsetugevdajaid, kunstlikke lõhna- ja maitseaineid, kunstlikke värve, säilitusaineid
Päritolu: Sloveenia, EU

Sloveenia rannikul, kus Dragonja jõgi suubub Aadria merre moodustusid Pirani soolaväljad juba enam kui 700 aastat tagasi. Need on veel ainsad unikaalsed soolaväljad Aadria mere ääres kus käsitisi valmistatakse 700 aastase traditsiooni järgi soola. Teadeolevalt on Pirani sool ainus sool Euroopas mida toodetakse käsitsi.
Kasutades traditsioonilist Vahemerele omast soolakoristamise meetodit saadakse siit väga mineraaliderikas meresool mis rikastab igat toitu.
Pirani soolaväljadel on oma tähtis osa ökosüsteemile ja looduskaitsele, see on ajalooline kooslus Sloveenias, Istrias.
2014. aastal kandis Euroopa Komisjon Piranska soli (Pirani sool) kaitsealuste päritolunimetuste registrisse ja andis geograafilise tähise, mis on kõrgeim kaitse tase Euroopa põllumajandustoodete ja toiduainete kava raames. Selle alusel on Piran Sool seatud samale tasemele maailmas tuntud toodetega nagu šampanja, Parma sink, Parmesani juust ja ka Istra oliiviõli.
Fleur de sel (prantsuse keeles "soola lill" ) või flor de sal (portugali, hispaania ja katalaani keeles ka "soola lill") on meresool, mis moodustub õrna ja õhukesena , aurustumisel merevee pinnale tekkival koorel. Fleur de sel'i kasutatakse toidu maitsestamiseks ja kaunistamiseks viimistlussoolana. See nimi tuleneb soolakoores olevate kristallide lilletaolistest mustritest.
Fleur de sel soola kasutatakse gurmee köökides ja tipprestoranides ning on rahvusköökides asendamatu maitseaine, maitse on harmooniline ja väga rikkalik.
Jodeeritud meresool on teatud tüüpi lauasool, mis on valmistatud soola piserdamisel väikese koguse kaaliumjodaadiga. Lõpptulemuseks on toode, mis näeb välja nagu tavaline sool.
Joodeeritud soola eelis on see, et see aitab vältida joodipuudust. Jood on normaalse tervise säilitamiseks vajalik, kuid tavalises toidus seda ei leidu. Kuna seda saab tavalisele toidule lisada ilma maitset muutmata, on see lihtne viis saada joodi. See aitab võidelda ka teiste vähem teadaolevate joodipuuduse sümptomitega nagu kilpnäärmeprobleemid, kissitamine, kurtus, rinnanäärmete tsüstid ja arenguhäired.
Jodeeritud sool on kõlblik vaid viis aastat, jodeerimata sool aga igavesti.
Vältida seda soola hoidistamisel, kus see võib anda kõrvalmaitseid ja vallandada ootamatuid keemilisi protsesse.
Hoida jahedas ja kuivas kohas.
Kaks väga head, ehedat Sloveenia veini mis iseloomustavad selle kauni maa maitseid! Kuiv muskaat on tõeliselt põnev leid ning magus muskaat on maailmas hinnatud oma loomuliku süsivesikusisalduse poolest, olles tõesti meeldivalt magus.
Kinkekarbid on saadaval ja kohapeal olemas nii esinduspoes (Paldiski mnt 29, Tallinn) kui ka tellides epoest (tarneaeg 1-4 tööpäeva)
Kinkekarp veinitarvikutega ja pudel Merlot
Kinkekarbid on saadaval ja kohapeal olemas nii esinduspoes (Paldiski mnt 29, Tallinn) kui ka tellides epoest (tarneaeg 1-4 tööpäeva)
Pirniviin kinkekarbis ja klaasid (2tk)
Pirninaps (pirniviin) on traditsiooniline jook, mida valmistati vanasti ida-Sloveenias kloostrites munkade poolt.
Parim kooslus! Mineraalained koos vitamiinidega. Pakata energiast ja anna organismile võimalus!