Risoto kõrvitsaga on eriti mõnus. Septembris, oktoobris eriti. Sisaldab hunnikus A- vitamiini ja on hea lõuna- või õhtusöök. Lihtne teha.
Vajad vaid
250 g Arborio riisi OSTA SIIT
1 šalottsibul
2 küüslauguküünt
1 dl valget veini (Pino Gris on suurepärane valik) OSTA SIIT
7,5 dl loomaliha- või köögiviljapuljongit (ideaalne kui teed ise)
50 g riivitud Parmesani juustu
1 tl õunaäädikas OSTA SIIT
2 supilusikatäit toorjuustu
Veidike oliivõli, parim Kanakis (hapesus 0.02%) OSTA SIIT
soola
pipar
½ hokkaido kõrvitsat (poodides täitsa olemas)
Valmistamine
Koori Hokkaido kõrvits ja lõika see keskmise suurusega kuubikuteks.
Kalla tükid oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta ahjus umbes 20 minutit (või kuni kõrvits muutub pehmeks).
Samal ajal haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis kuldpruuniks. Lisa riis ja prae koos sibulaga veel 2-3 minutit. Lisa valge vein ja las haudub mõnuga.
Lisa vähehaaval puljong ja oota, kuni see on peaaegu täielikult imendunud. Kui riis on al dente, lisa
peeneks riivitud parmesan, toorjuust ja õunaäädikas ning ahjukõrvits.
Maitsesta soola ja pipraga; lisa oma maitse järgi parmesani ja serveeri kohe.
Head isu!