Risoto kõritsaga

13.09.2022
Risoto kõritsaga

Risoto kõrvitsaga on eriti mõnus. Septembris, oktoobris eriti. Sisaldab hunnikus A- vitamiini ja on hea lõuna- või õhtusöök. Lihtne teha.

Vajad vaid

250 g Arborio riisi   OSTA SIIT

1 šalottsibul

2 küüslauguküünt

1 dl valget veini (Pino Gris on suurepärane valik) OSTA SIIT 

7,5 dl loomaliha- või köögiviljapuljongit (ideaalne kui teed ise)

50 g riivitud Parmesani juustu

1 tl õunaäädikas OSTA SIIT 

2 supilusikatäit toorjuustu

Veidike oliivõli, parim Kanakis (hapesus 0.02%) OSTA SIIT 

soola

pipar

½ hokkaido kõrvitsat (poodides täitsa olemas)

 

Valmistamine

Koori Hokkaido kõrvits ja lõika see keskmise suurusega kuubikuteks.

Kalla  tükid oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta ahjus umbes 20 minutit (või kuni kõrvits muutub pehmeks).

Samal ajal haki sibul ja küüslauk ning prae pannil oliiviõlis  kuldpruuniks. Lisa riis ja prae koos sibulaga veel 2-3 minutit. Lisa valge vein ja las haudub mõnuga.

Lisa vähehaaval puljong ja oota, kuni see on peaaegu täielikult imendunud. Kui riis on al dente, lisa
peeneks riivitud parmesan, toorjuust ja õunaäädikas ning ahjukõrvits.

Maitsesta soola ja pipraga; lisa oma maitse järgi parmesani ja serveeri kohe.

 

Head isu!