Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Magustoit!

10.12.2019
Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Magustoit!

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga.Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister! See on tõesti imelihtne!

Magustoit ehk dessert

Alati lõpetatakse maitsev söök magustoitudega. Just siin saab kokk veel pakkuda keeruka naudingu lõppfinaali. Kuid alati tuleb meeles pidada üks reegel, mis alati kehtib kui magustoit siduda veinivalikuga – mida magusam on magustoit seda magusam peab ka vein olema. Seega tasub alati olla tähelepanelik – mõõdukas magustoit on vägagi soovitav. Liiga magus kombinatsioon ei ole kohe kindlasti meeldiv ning tekitab suus ebameeldiva põletava tunde.

Magus malvaasia – valge, jääveini sarnane (hiline viinamarja korje) sobib suurepäraselt õunakoogiga, pirnikoogiga ning erinevate marjapirukatega

Magus muskaat  - valge vein, sobib hästi vaniljekastmega, ricottaga,millel lisatud tsitruselised maitsed, keeksiga, kõik rasvas küpsetatud magustoidud (pontšikud, flancitid), kissellid

Cipro – punane vein, sobib imeliselt suhkrustatud puuviljadega, karamelliste magustoitudega

Dessertveinid on magusad veinid, millel on käärimine lõpuni toimunud ning kasutatakse magusaks küpsenud viinamarju.  Just meie veinid on üleküpsenud ja marjad on korjatud tavaliselt hiliskorjena. Kõik dessertveinid on oma loomuliku magususega ning neile ei ole lisatud suhkrut.

Neid veine serveeritakse 10 kraadi juures.

Dessertveini klaas on väiksem kui valge veini klaas ning võib oma disainilt olla erinev.

Dessertveini serveeritakse poole klaasi jagu ning alati koos magustoiduga.