Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Kalaroad!

05.12.2019
Nipid, et olla maailma parim võõrustaja. Kalaroad!

Nipid, et olla maailma parim võõrustaja – peomenüü glamuurse „tooniandja“ auhinnatud veinivalikuga.

Kalaroad, mereannid - appi! Mida pakkuda kõrvale?

Meie soovitajaks/sommeljeeks on viinamarjaväljadel kasvanud ja mänginud ning mitmenda põlvkonna veinimeister!

See on tõesti imelihtne!

Kalatoidud on kerged kuid samas "keerukamad maitsed", mis avanevad alles siis kui kõrval ei ole liialt kontrastseid maitseid. Kalaroad ei armasta kõrvale tugevaid jooke. Kui soovid pakkuda parimat kooslust, vali alati kerge ja värske vein, sobib ka ideaalselt mullivein. Nii saab roale täieliku maitsekoosluse, ilma maitset rikkumata. Rõõmustav uudis!! Ka punaste veinide nautijatele – on olemas punane vein, mis sobib imeliselt kalaroa kõrvale! 

Valged vahuveinid:

Capris Muskat on ideaalne grillitud krevettidega

Capris Klassikaline sobib  värskete mereandidega, homaaridega

Capris Bela, kuiv  ideaalne kooslus mereandidega

Capris Rose: sobib väga hästi kalaroogadega, eriti lõhega

Capris Marine Sec: sobib hästi erinevate mereandidega

Capris Marine Brut: ideaalne austritega, külmade mereandidega, lõhega, praetud kalmaaridega, grillitud krevettidega

Valged veinid:

Capris Blemenito Belo: maitselt sile ja küps, õrnalt puiduse alatooniga ja vürtsika viimistlusega ning ideaalne mereandidega

Chardonnay: sobib hästi kalaroogadega, eriti erinevate koorikloomadega

Rumeni muskat kuiv muskaat:  sobib imeliselt mereahvenaga, kaheksajalaga, krevettidega

Sivi Pinot: kindlasti ideaalne lõhega, tuunikalaga, kaheksajalgadega, krevettidega, koorikloomadega.

Punane vein, mis sobib mereanniga:

Refošk sobib imehästi sardiinidega, tuunikalaga, makrelliga.

Valge veini serveerimine

 

  • Serveerimistemperatuur valgete veinidel peab olema jahedam ning soovitav temperatuur on veinidel 8-12 kraadi juures. Tavaliselt on temperatuur märgitud veini etiketil.
  • Mida värskem, happerikkam, mõrkjam või magusam on vein, seda külmem võib olla serveerimise temperatuur, külm „peidab“ võimalikud veini teravused.
  • Valged veinid avatakse vahetult enne serveerimist.
  • Valge veini serveerimiseks mähitakse valge servjett ümber pudeli.
  • Valget veini valatakse pokaali poole pokaali jagu.
  • Kui sulle kallatakse väike tilk veini, siis selle eesmärk ei ole tegelikult maitsmine, vaid hoopis teada saamine, kas vein on värske ja lõhnab õigesti. Reegel on, et kui vein lõhnab puuviljaselt ja värskelt, on sellega kõik korras, kuid kui lõhn on äädikane ja liisunud, siis on veiniga midagi pahasti.
  • Veinipokaali hoitakse alati jalast. Pokaali hoidmine peos on inetu ning käest eralduva soojuse tõttu muutuvad veini maitse- ja lõhnaomadused.
  • Valget veini saab nii heledatest kui ka tumedatest viinamarjadest.