Kõrvitsa latte

19.10.2019
Kõrvitsa latte

Millal siis veel kui mitte kõrvitsakuul ja hommikul end hellitada ühe väärt kohviga.

Ja tea, et just kõrvits muudab kohvi sametiseks ja vürtsid sobivad ideaalselt kohviga. Kui õues on loodus end riietanud kauniks, värviliseks siis meie enesetundesse päikesekiired mõnusa joogiga on ju alati teretulnud.


Sul on vaja vaid ahjus küpsetatud kõrvitsat, kvaliteetset kohvi, piima, jäätist ja vürtse. Veidike apelsini-või sidrunimaitselist mett (või suhkrut). Ettevalmistus: viiluta kõrvits, küpseta 200kraadi juures (umbes 15-20minutit) pehmeks. Kui küpsetad koos koorega siis eemalda koor ning püreesta.

Hommikukohvi kahele:
3 spl kõrvitsapüreed
vürtsisegu, mis koosneb kaneelist, ingverist, muskaadist, nelgist
apelsinimaitseline mesi või sidunimaitseline mesi
1tl vaniljesuhkur
4 dl piima
60ml kanget head kohvi
1-1,5dl vahustatud vaniljejäätis
1 tl Gea originaal kõrvitsaseemneõli

Valmistamine: kuumuta kastrulis kõrvitsapüree ja vürtsisegu. Sega kuni segu on mõnusalt aromaatne. Lisa juurde mesi (või suhkur) ja lisa vaniljesuhkur. Kalla juurde piim ja kuumuta segades, kuni kogu segu on ühtlane ja mesi (suhkur) lahustunud. Kalla segu blenderisse sest nii muutub konsistent siidiseks ja õhuliseks.

Tee valmis kange kohvi ja kalla blenderist kõrvitsasegu kohvile. Lõpetuseks kata vahustatud vaniljejäätisega. Tilguta jäätisele kõrvitsaseemneõli ja veidi kaneeli.

Mõnusat nautimist  

Image