Oktoobrikuu põnevad retseptid ehk Hokkaido gnocchi beebispinati kastmes.
Gnocchid, mis polegi tehtud kartulist! Retsept mõeldud kahele täiskasvanule.
Gnocchi koostisosad:
- 250g Hokkaido kõrvitsat
- umbes 300 g valget nisujahu
- 1 muna
- 30 ml Gea kõrvitsaseemneõli
- 1 teelusikatäis soola
Kastme koostisosad:
- 100 g peekonit
- 250 ml vahukoort
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl tomatikontsentraati (parim Natureta topeltkontsentraat)
- 50 g parmesani
- 100 g beebispinatit
- 2 tl meie head Kanakis oliivõli
- maitse järgi soola ja pipart
Valmistamine:
koori hokkaido kõrvits, lõika tükkideks ja keeda kuni see on pehme. Kui kõrvits on küpsenud pehmeks, vala vesi ära (jäta alles üks klaas) ning püreesta kõrvits. Lase jahtuda.
Jahutatud kõrvitsapüreele lisa jahu, kõrvitsaseemneõli, muna, soola. Sega ja sõtku mõnusaks taignaks ning tee sobiva suurusega gnocchid.
Suuremas potis lase vesi keema, maitsesta soolaga ning asteta gnoccid keema. Küpsenult tõusevad need pinnale.
Kastme valmistamine: prae peekon oliivõlis, lisa hakitud küüslauk ning prae kergelt. Lisa vahukoor, tomatikontsentraat ja maitsesta soola, pipraga.
Lisa gnoccid ja sega hästi läbi, lisa beebispinatid ja üks tass vett, milles gnocchid valmisid. Lase kuumusel minut haududa, lisa parmesan ja head isu!
Head isu!
#kõrvits #kõrvitsaseemneõli #retseptid #vahemeri #kõrvitsatoit