Delikatess, hõrgutis, gurmee...Küllap see kõik on eriti kallis. Arvad samuti nii?

30.07.2020
Delikatess, hõrgutis, gurmee...Küllap see kõik on eriti kallis. Arvad samuti nii?
 
 
Meie jaoks ei tähenda sõnad gurmee ja delikatess ülikõrgeid hindu vaid eelkõige kvaliteeti.
Delikatess iseenesest ongi hõrgutis, mis mingil põhjusel peetakse eriliseks ja on võrreldes tavapäraste toitude, toodetega haruldasem. Seda, mida peetakse delikatessiks oleneb piirkonnast, kommetest ja ka ajastust (näiteks trühvel)
Mis on meie jaoks gurmee?
Gurmee, mis ei tähenda absoluutselt „rasket rahakoti“ olemasolu ja oleme uhked,et saame pakkuda parimaid hindu, õiglast hinnastamist ja kvaliteetsed toodet – tootjalt otse sinule ja meil on oma põhimõte...

eFood.ee gurmee põhimõte on:

  1. Kasuta ainult parimaid komponente!
See on hea ja maitsva söögi süda! Kuidas olla veendunud ja kuidas leida parimat toorainet?
Kasuta oma mõistust! Kuula, vaata, tunneta, nuusuta, maitse ja mõista.
Kas tooraine tuleb otse tootjalt, kas pakkuja teab ja oskab sulle öelda, millest, kus ja kuidas on tooraine valminud, toodetud, kasvanud. Kas tootel on olemas kogu info? Kas saad pöörduda ja küsida tootja poole? Kas pakkuja haldab “teemat” või on keskendunud vaid müümisele? Vii end kurssi ja hari ennast ja tea,et asjatundja teeb asja alati südamega südamest....
Võid ju väita, et toiduvalmistamine on raske ja aeganõudev. Et gurmee on Michelini tärn ja sina selleni ei küündi. Aga võta põll ja katseta. Võid avastada, et toidutegemine on lõbus ning vastutasuks saad terve inimese kelle „paagis“ on kvaliteetne kütus.
 
2. Otsi ja leia!
Ettevalmistus on alati hea! Ei tasu arvata, et piisab vaid googeldamisest ja sellest, et esimesest kaubanduskeskusest saad kätte kõik vajaliku. Hea toote leidmiseks tasub vaeva näha sest kvaliteetne kaup ei asu poekettide riiulitel. Pärle ei leia masstoodangu lettidel!
 
3. Ole lihtne.
Hea söök on lihtne. Mida vähem seda parem. Toiduvalmistamine on lihtne! Hoia end tagasi!
 
4. Korralikud töövahendid!
Teritatud nuga on peale sinu käte kõige olulisem tööriist köögis! Ja alati pese nuga korralikult enne kui alustad lõikama uut toiduainet!
 
5. Võta aega!
Köögis ei kiirustata vaid nauditakse oma tegevust. Toiduvalmistamine ei ole tüütu töö vaid meeldiv tegevus. Vaata üle retsept ja koostisosad, et vahepeal ei teki ootamatut üllatust.
 
6. Tee kompromisse!
Head toiduvalmistajad on leidlikud ning katsetajad. Ära jää liialt kinni millessegi vaid ole loominguline.
6. Positiivsus!
Tee iseendale pai ja tea, et sa saad hakkama ning lõpptulemus on maitsev. Negatiivsel energial köögis kohta pole.
 
7. Sööme silmadega
Maitsesta toiduvalmimise käigus ning mõtle kogu menüüle. Pane kokku kontrastid: kõrbe ja pehme, soe ja külm, vürtsikas ja mahe, šokolaadipruun ja maasikapunane. Maitsemeel ja nägemine on omavahel seotud.
8. Lase seista
Peale praadimist lase lihal seista, sel viisil säilib prae mahlakus ja lõikamisel ei jookse lihamahl välja. Lisaks taldrikule segunev lihamahl koos kastmega pole üldse isuäratav.
 
9. Lase külalistel oodata toitu aga ära kunagi lase toidul oodata külalisi!
Toidu soojana hoidmine on toidu surm. Toiduvalmistamisel alusta alati sellest, mis võtab kõige kauem aega, seejärel võid keskenduda ürtidega, õrnade köögiviljadega ning kõigele ülejäänud, mida serveerida kiirelt.
 
martasandini

Delikatess, hõrgutis, gurmee...see on maitse, lõhn, hea tooraine ja armastus!

eFood.ee pakub otse tootjalt parima hinnaga pärleid