Soodus
Kaup laos

Vahuvein "Srebrna Cuvee" 12% Sec 0,375l
Südamete vahuvein, mida põlvest-põlve traditsiooniliselt on nauditud argipäeval kui ka pidulikemal hetkedel
4,87 €
6,50 €
Kergelt magusama nüasiga vahuvein. Südamete vahuvein, mida põlvest-põlve traditsiooniliselt on nauditud argipäeval kui ka pidulikemal hetkedel
Värvus: õlgkollase kuldse varjundiga
Mullid: mõnusad kerged vahused mullid
Aroom: nooruslik, puuviljane ning õrna puuviljaaroomiga
Maitse: mõõduka hapesusega ja meeldivalt kerge, maitses puuviljasus, mis lõppeb keskmise pikkusega järelmaitsega
Serveerida: temperatuuril 6-8 kraadi juures. Vahuveini pokaal
Toidusoovitus: mõnus aperatiivina. Seltskonnavein argipäevadeks, erilisemateks hetkedeks
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib teie tervist kahjustada.
Hapesus: 7.83 g/l
Jääksuhkur: 28,5 g/l
Viinamari: Cuvee - Chardonnay, Laški rizling, Šipon, Ranina, Sauvignon, Renski rizling, Rizvanec
Lažki Risling on valge viinamarjasort pärit Horvaatiast (vanast Austriast) või laiemalt Doonau valgalast. Kindlasti ei tasu segamini ajada Rieslinguga.
Šipon on valge viinamari, mis on erineva kvaliteediga ehk lauaveinist- esmaklassiliseni.Nime on viinapuu saanud veini terakuldse värvuse järgi. Sloveenias kasutatakse sagedamini nime Šipon, kuid väidetavalt on see pärit Napoleoni aegadest , mil ohvitserid kiitsid veini sõnadega " Si bon ".
Chardonnay on valge veini valmistamisel kasutatav rohelise kestaga viinamarjasort. Sort sai alguse Ida-Prantsusmaa Burgundia veinipiirkonnast, kuid nüüdseks kasvatatakse seda kõikjal, kus veini toodetakse, Inglismaast Uus-Meremaani.
Päritolu: Kirde-Sloveenia, Štajerska, kaitstud päritolunimetusega vahuvein
„Kui ma arvasin, et olen vahuveinidega juba kõike kogenud, siis see klaas kuldkollast õlgkollast vahuveini tegi mind sõnatuks. Mullid on nii mõnusad ja kerged, et need tunduvad suus peaaegu tantsivat – ma ei teadnud, et mullid võivad rõõmu teha!
Aroom on nooruslik ja puuviljane, justkui värske puuviljaaed klaasis. Maitse on kerge, mõõdukalt hape ja puuviljasus suus – lõppmaitse on piisavalt pikk, et soovida veel ühe lonksu.
Soovitus: Serveeri jahutatult ja lase mullidel tantsida. Sobib nii aperitiiviks kui ka kergete suupistete kõrvale – aga hoiatus: üks klaas ei pruugi kunagi piisav olla!“