Petimezi on traditsiooniline kreeka viinamarjasiirup ja kuna seda tehakse viinamarjadest (ehk siis täpsemalt viinamarjavirdest), siis on ta maitse mõnusalt magusapoolne. Mesi ja petimezi ongi ühed maailma vanimad „magustajad“.
Kasutamine: salatites, küpsetistes (suhkru asemel), pannkookide peale, tomatikastmetes (happelisuse vähendamiseks) kui ka juustu, liha ja kala maitsestamiseks. Kasutatakse suhkru asemel ja happeliste toitude hapesuse vähendamiseks. Lisa toidule väike sorts Petimezit ja maitse on kohe erilisem.
Petimezis on rikkalikult antioksüdante, A, C ja B vitamiine ning mineraale, nagu näiteks rauda, kaltsiumi ja magneesiumi.
Petimezi sobib suurepäraselt suhkru asendajaks.
Terje kirjeldab: mina kasutan petimezit täitsa palju, hommikuti pudru, jogurti sisse (teeb magusamaks ja annab sellise mõnusa maitse) või siis siristan muna/avokaado näkileivaampsule. Lõunal, õhtul rohelise salati, kinoa, tatrapudru, juustu peale. Kreeklased kasutavad petimezit ka kõiksugu küpsetistes. Terje Kreekast, Petimezi maaletooja.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energiat 1120kJ, 259 kcal
rasva 0.1g, millest küllastamata 0.1g
millest monoküllastumata rasvhapped 0g
millest polüküllastumata rasvhapped 0g
süsivesikuid 63.4g millest suhkruid 57.5g
kiudaineid 0g
valku 1.1g
soola 0.1g
Koostisosad: 100% viinamari (kestadest ja mahlast tõmmis) .Ei sisalda säilitusaineid, sulfaate ega karamelli
Päritolu: Kreeka, käsitöö, Kanakis, Kalamata
Hoida jahedas ja pimedas