Toode: salaami Mangalica lihast
Päritolu: Kirde-Sloveenia
Kirjeldus: traditsiooniliselt valmistatud villasea salaami
Koostisosad: Mangalica sealiha,seapeekon, sool, vürtsid,
Säilitamine: hoida temperatuuril +8C, peale avamist tarvitada 3 päeva jooksul.
Keskmine toiteväärtus 100g toote kohta:
energiat 1372KJ, 329kcal
rasva 21,4g millest küllastamata 8.05g
süsivesikuid 2,1 g millest suhkruid 1,0g
valku 32g
soola 3,1g
Tootja: EU, Sloveenia
Mangalitsa siga on Ungari haruldane tõug, kes näeb välja poollammas-poolsiga (metsseaga ristamise tulemusena tekkinud iseloomulik lokkis karvkate).
Mangalitsa sea liha on tuntud oma imelise maitse poolest ja tänu rikkalikule rasvamarmorilisusele, mis annab mahlaka tekstuuri. Maitselt on liha iseloomustatud kui sea- ja veiseliha segu. Mangalitsa sea kasvatamine võtab aega kaks korda kauem kui traditsioonilistel tõugudel kuid selle tulemusena on rikkalik, tume liha ja tervislikum rasvakiht.
Mangalitsa siga sisaldab eriti rikkalikult omega-3 ja omega 6 rasvhappeid ja looduslikke antioksüdante.
Põlvest-põlve edasi antud tarkustega ja teadmistega valmistatud trühvlisalaami maitseb taevalikult. Salaami, millest satud sõltuvusse sest nüüd tead, mismoodi mekib parim trühvlisalaami.
Mangalitsa siga ehk villasiga salaami