Keskmine toiteväärtus 100ml toote kohta
Energiat 195 kj/ 45kcal
rasva 0,0g millest küllastunud 0,0g
süsivesikuid 9g, millest suhkruid 9g (apelsini enda süsivesikud)
kiudaineid 0,3g
valku 0,7g
soola 0,0007g
kaalium 200mg (9%)
kaltsium 10mg (2%)
raud 0.2mg (2%)
Enne tarvitamist loksutada, peale avamist säilitada jahedas ning tarvitada 3 päeva jooksul.
Apelsinimahl sisaldab kaltsiumi,C ja B vitamiine kui ka Aprovitamiini, foolhapet, magneesiumi, mangaani, fosforit,
rauda, vaske ja tsinki. Värske mahl uhab kehast välja lahustumatuid kahjulikke sooli ja korrastab seedesüsteemi. Kui oled juba mõnda aega värsket apelsinimahla igapäevaselt tarbinud, võib eeldada, et tulemuseks on särav nägu, hea uni ja korras seedimine. Seega tasub mõnusale maitsele pressitud apelsinimahla juua ka tervise parandamiseks.Otse loomulikult, kuidoluline on jääda soovitusliku koguse piiresse. Nii oled kindel, et ei tee oma kehale liiga. Apelsinimahla igapäevane joomine aitab kehal tänu apelsinides leiduvale looduslikule suhkrule, vitamiinidele, mineraalidele ja ensüümidele lagundada süsivesikuid ning saada vajalikku C-vitamiini.
Päritolu EU, tootja Sloveenia Koostisosad: 100% apelsinimahl, kontsentraadist taastatud mahl.
Mis on mahl kontsentreeritud mahlast?
Sisuliselt on tegu kontsentraadist taastatud mahlaga. Mahl valmistatakse tavaliselt riigis, kus puuvili kasvatati. Eksportimiseks mahl kontsentreeritakse, s.t sellest eraldatakse vesi. Sihtriigis taastatakse mahl kontsentraadist, lisades sellele sama palju vett, kui enne eraldati.Kontsentraadist taastatud mahla märgistamisel lisatakse nimetuse lõppu sõnad „kontsentreeritud mahlast“ (nt „õunamahl kontsentreeritud mahlast“). Kui pakendil neid sõnu pole, siis on tegu otse viljadest pressitud mahlaga, mis ei ole läbinud tootmisel taastamisetappi.Enamik Eestis müüdavatest eksootiliste viljade mahladest on kontsentraadist taastatud. Näiteks apelsinipuid Eestis teatavasti ei kasva, seetõttu on suurem osa meil müüdavast apelsinimahlast valmistatud kontsentraadist.